Το δικό σας αγαπημένο βιβλίο όταν ήσαστε παιδί;

«Ο παπουτσής και τα ξωτικά», των αδερφών Γκριμ ήταν και είναι το παραμύθι που αγαπώ περισσότερο απ’ όλα.

Ø Υπάρχει κάποιο βιβλίο, που κατά τη γνώμη σας, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσει κάθε παιδί;

Η ανάγνωση για μένα είναι εξερεύνηση, ελευθερία, είναι ταξίδι, γιορτή και γι’ αυτό, κατά τη γνώμη μου, δεν της ταιριάζουν τα «πρέπει». Ας φέρουμε σε επαφή τα παιδιά με καλογραμμένα βιβλία που καλλιεργούν τη δημιουργική φαντασία και τις αξίες της ζωής και ας τα αφήσουμε να ανακαλύψουν μόνα τους τι είναι αυτό που θα αγαπήσουν περισσότερο.

Ø Ποιο είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή ενός συγγραφέα;

Για μένα είναι το διάστημα που βουτάω στο μύθο τη στιγμή που πλάθεται. Όταν χάνομαι μέσα στις μυρωδιές, τα σοκάκια, τους ήχους και τις γεύσεις του. Αισθήσεις που παραμένουν για καιρό, ακόμα κι όταν έχει μπει η τελευταία τελεία.

Ø Από πόσο νωρίς πρέπει να φέρνουμε σε επαφή τα παιδιά με τα βιβλία και με ποιόν τρόπο;

Μόλις έρθει το μωρό από το Μαιευτήριο στο σπίτι, στην κούνια του μαζί με τα πρώτα πάνινα παιχνίδια πρέπει να βρίσκει και τα πρώτα πάνινα βιβλία. Από μωρό θα συνειδητοποιήσει ότι το βιβλίο όπως και το παιχνίδι χαρίζει απόλαυση.

Ø Ποια θεωρείτε ότι είναι τα κριτήρια για να διαλέξουμε για τα παιδιά μας βιβλία;

1. Να έχουν κάτι να πουν στα παιδιά

2. Να έχουν αισθητική αξία

3. Να τους χαρίζουν λογοτεχνική απόλαυση

Ø Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα. Φέτος δώσατε εξετάσεις για ένα μεταπτυχιακό πάνω στην εγκληματολογία Τι σας ώθησε σε αυτό;

Θεωρώ ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να σταματά να εξελίσσεται και να μορφώνεται γι αυτό παρά τις σπουδές μου στα παιδαγωγικά, στην ισπανική γλώσσα και στην υποκριτική συνεχίζω να ψάχνομαι σε διάφορους τομείς.

Ø Που εργάζεσθε φέτος;

Φέτος εργάζομαι σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών και σε αθηναϊκό κανάλι. Επίσης ετοιμάζω το καινούριο μου βιβλίο το οποίο θα κυκλοφορήσει από την νέα σχολική χρονιά.

Ø Eκτός από συγγραφέας , το καλοκαίρι λάβατε μέρος και σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα το οποίο θα προβληθεί τον χειμώνα. Έχετε ασχοληθεί με πάρα πολλά. Τι σας κερδίζει περισσότερο;

Γενικά με εξιτάρει το γεγονός να πειραματίζομαι δεν μπορώ καθόλου την στασιμότητα οπότε με ότι καταπιάνομαι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Ωστόσο ο χώρος της εκπαίδευσης με ολοκληρώνει.

Ø Θα ήθελα να δώσετε ένα μήνυμα στους αναγνώστες.

Για κάθε κακό δράκο των παραμυθιών ή της αληθινής ζωής υπάρχει πάντα μια μαγική φαρέτρα γεμάτη βέλη που την εξουδετερώνουν. Τη λένε ελπίδα.