Οι δυο μονομάχοι του τίτλου εκκινούν αύριο (08:00 ώρα Ελλάδος) από την πρώτη σειρά. Ο Μπότας που κατετάγη 2ος έχει ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου.

Έβρεξε νωρίς το πρωί σήμερα στη Σουζούκα, η πίστα ξεπλύθηκεαλλά ήταν στεγνή τόσο στις ελεύθερες όσο και στις κατατακτήριες δοκιμές. Η θερμοκρασία στον αέρα ήταν στους 23 βαθμούς Κελσίου και στο οδόστρωμα στους 26 βαθμούς Κελσίου με συννεφιά και βοριαδάκι.

Στις ελεύθερες δοκιμές το πρωί ταχύτερος όλων ήταν ο Βάλτερι Μπότας που υπόκειται σε ποινή 5 θέσεων στην εκκίνηση λόγω αλλαγής κιβωτίου. Ο Φινλανδός είχε μια έξοδο στη στροφή Spoon όπου πλήγωσε τη Mercedes. Στη στροφή Degner 2 πριν τη γέφυρα είχε έξοδο και ο Ράικονεν που χτύπησε τη Ferrari.

Οι μηχανικοί έδωσαν αγώνα με το χρόνο για να επισκευάσουν το μονοθέσιο έγκαιρα για τις κατατακτήριες δοκιμές. Χρειάστηκε αλλαγή κιβωτίου έτσι ο Ράικονεν επίσης θα εκκινήσει 5 θέσεις πιο πίσω αύριο. Οι Χάμιλτον και Φέτελ ακολουθούσαν σε χρόνους το Μπότας.

Το ξεκίνημα του Q1 των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τους δυο μονομάχους του τίτλου να επιχειρούν με τη μαλακή γόμα της Pirelli. Η Ιταλική εταιρεία κατασκευής ελαστικών έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις μεσαίες γόμες της γκάμας της. Δύσκολα θα δούμε να χρησιμοποιείται η μέση γόμα, οι υπόλοιποι 18 οδηγοί έβαλαν τη πολύ μαλακή γόμα από την πρώτη τους κιόλας προσπάθεια. Ο Χάμιλτον εντυπωσίασε σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο. Η Pirelli εκτιμά ότι η διαφορά ανάμεσα στη μαλακή και στη πολύ μαλακή γόμα είναι στα 7 δέκατα.

bottas-japan17-d640

Δεύτερος ήταν ο Ράικονεν με πολύ μαλακή γόμα όμως. Οι Φερστάπεν και Μπότας επίσης με πολύ μαλακή γόμα πλασαρίστηκαν μπροστά από το Φέτελ. Περίπου δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης του 18λεπτου, ο Γκροζάν έχασε τον έλεγχο της Haas στα S Curves στο πρώτο μέρος του γύρου. Εκεί υπήρχαν λάδια από προηγούμενο αγώνα τα οποία είχαν αντιμετωπιστεί με τσιμέντο. Δύσκολα όμως να τον επηρέασε αυτό καθότι είχαν περάσει πολλές φορές από εκεί τα μονοθέσια. Η πίστα γέμισε συντρίμμια η διαδικασία διεκόπη και δεν ξεκίνησε εκ νέου καθώς δεν απέμενε αρκετός χρόνος. Εκτός συνέχεις βρέθηκαν εκτός από το Γκροζάν, οι Γκασλί (Toro Rosso), Στρολ (Williams), Έρικσον, Βερλάιν (Sauber). Ο νεαρός Γάλλος Πιέρ Γκασλί συγκέντρωσε τη μήνι των συναθλητών του κινούμενος αργά στη στενή πίστα.

Το ξεκίνημα του Q2 βρήκε τους δυο Φινλανδούς Ράικονεν και Μπότας να επιχειρούν με τη μαλακή γόμα. Αντίθετα ο Χάμιλτον έβαλε τη πολύ μαλακή και με χρόνο 1:27.819 σημείωσε ρεκόρ πίστας δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του για τη συνέχεια. Αποκλείστηκαν οι δυο Renault των Χούλκενμπεργκ, Πάλμερ, η Haas του Μάγκνουσεν, η ΜcLaren του Βαντούρν και η Toro Rosso του Σάινθ.

japan17-kimifan360

Tο ξεκίνημα του Q3 βρήκε το Χάμιλτον να κινείται ταχύτερα απ’ όλους. Σημείωσε νέο ρεκόρ πίστας και πήρε την pole position. Ο Φέτελ έμεινε στο μισό δευτερόλεπτο πίσω του. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Μπότας. Εντύπωση προκαλεί η υστέρηση των Red Bull που πετούσαν στον προηγούμενο αγώνα.

Συνολικά η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής:

GP-Japan17-pole-times640tall

Ο αγώνας εκκινεί αύριο στις 08:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από τον Cosmote TV. Η κρατική τηλεόραση θα τον έχει σε μαγνητοσκόπηση στις 15:00.

Πηγή: newsauto.gr