Και εκεί που λες πως τα έχεις δει όλα στον μαγικό κόσμο της Formula 1, συμβαίνει κάτι καινούριο που σε εκπλήσσει! Στη συγκεκριμένη περίπτωση η πρωτοφανής αξίωση της Haas F1 Team από τους υπευθύνους της πίστας της Σεπάνγκ στη Μαλαισία, που ούτε λίγο ούτε πολύ, αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ασιατική πίστα φιλοξένησε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τον δέκατο-πέμπτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όμως από την Παρασκευή παρουσιάστηκε πρόβλημα με κάποια από τα καλύμματα αποστράγγισης που βρίσκονταν κατά μήκους της αγωνιστικής διαδρομής.

Ένα από αυτά έφυγε από τη θέση του κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, το πάτησε ο Romain Grosjean και η συνέχεια ήταν καταστροφική για τη Haas. Το κλατάρισμα του πίσω ελαστικού σε σημείο που ο Γάλλος έτρεψε με 260 km/h είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του κι αυτό να καταλήξει στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Δείτε το σχετικό video…

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και οι ζημιές μεγάλες. Μεταξύ άλλων καταστράφηκαν το πάτωμα του μονοθεσίου και η νέα εμπρός αεροτομή του. Δεδομένου του υψηλού κόστους που προαναφέραμε, ως μικρή ιδιωτική ομάδα, η Haas δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια.

Αντίθετα απαίτησε αποζημίωση από τους υπευθύνους της πίστας, με τους οποίους είχε ήδη συνάντηση ο διευθυντής της Haas, Guenther Steiner. Κι όπως αποκάλυψε στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής της πίστας της Σεπάνγκ, Razlan Razali, συμφώνησε να βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση.

Πάντως στο διαδίκτυο, πολλοί προσεγγίζουν το θέμα με χιούμορ, καθώς κυκλοφορούν ήδη… «τιμολόγια»!

Πηγή: newsauto.gr