Έχουμε τη χαρά να παίρνουμε συνέντευξη από έναν ιδιαίτερα αξιόλογο άνθρωπο,πρωταγωνιστή στα δρώμενα της εκπαίδευσης και ιδρυτή των κοινωνικών φροντιστηρίων Περιστερίου,τα οποία αριθμούν πολλές επιτυχίες,μαζί μας ο Γιώργος Βαθιώτης.

Τι σπουδάσατε;

Είμαι τελειόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στην Μετεωρολογία.

 

Πως υπήρξε η ιδέα και τι σας ώθησε να δημιουργήσετε  Κοινωνικά Φροντιστήρια;

Από το 1992 μέχρι και τον Ιούνιο του 2013 διατηρούσα  σε 3 διαφορετικές περιοχές της Δυτικής Αττικής  ιδιωτικά φροντιστήρια που ήταν  από τα μεγαλύτερα στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης. Η αγωνία ευπαθών κοινωνικά ομάδων να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία με οδήγησε τον Σεπτέμβριο του 2011 να δημιουργήσουμε το 1ο Κοινωνικό Φροντιστήριο σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας.

 

Εσείς τον Ιούνιο του 2013 παίρνετε την απόφαση και κλείνετε χωρίς να χρωστάτε σε καμία

Δημόσια Υπηρεσία όλα τα Ιδιωτικά φροντιστήρια που είχατε με πολλούς μαθητές, με πολλές επιτυχίες  και από τα μεγαλύτερα στην Δυτική Αττική. Γιατί το κάνατε αυτό;

Επειδή η κρίση είχε αυξητική τάση, η ανεργία των γονέων μεγάλωνε πήρα την απόφαση να κλείσω όλα τα Ιδιωτικά φροντιστήρια μου ώστε να αφιερώσω πλέον όλο το χρόνο μου στα χαμένα όνειρα της νεολαίας μας , να τους χαρίσω το χαμόγελο και να τους δώσουμε με συναδέλφους καθηγητές  τις ίσες ευκαιρίες στην μόρφωση σε μια παιδεία δικαίωμα όλων.

 

Έφθασαν τα Κοινωνικά Φροντιστήρια να έχουν 5000 σπουδαστές κάθε ηλικίας σε μια δωρεάν παιδεία δικαίωμα όλων και δεκάδες εθελοντές καθηγητές κάθε ειδικότητας να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους.  Πώς έγινε αυτό;

Αυτό το έργο είναι έργο όλων των συναδέλφων καθηγητών. Το Σεπτέμβριο του 2014 επέκτεινα αυτό το κοινωνικό δίκτυο αγάπης και μέσα στα σχολεία.  Όλοι εμπνεύσθηκαν από την ιδέα ότι αξίζει να δώσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη ώστε να σπουδάσουν και στους ενήλικες κάθε ηλικίας  για να κρατήσουμε την κοινωνική συνοχή.

 

Τι τμήματα λειτουργούν στα Κοινωνικά Φροντιστήρια;

Τμήματα Γυμνασίου-Λυκείου καθώς και τμήματα προετοιμασίας υποψηφίων για Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επίσης τμήματα ενηλίκων για 8 διαφορετικές ξένες γλώσσες  καθώς και τμήματα Η/Υ

 

Αυτό το έργο σας έγινε θέμα σε πολλά Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης  και βραβεύθηκε από πολλούς

επίσημους φορείς για την επιτυχία των μαθητών. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια;

Ναι τιμήθηκε και βραβεύθηκε από Αραβικές Πρεσβείες, την Αυστριακή και την Ρώσικη Πρεσβεία. Για τις επιτυχίες των σπουδαστών και την μαζική συμμετοχή σε μια δωρεάν παιδεία δικαίωμα όλων τα Κοινωνικά Φροντιστήρια έγιναν  θέμα στην Δημόσια Ιταλική τηλεόραση RAI, στην Δημόσια Ιαπωνική τηλεόραση NHK, στο Αραβικό Al Jazeera, στην μεγαλύτερη αραβόφωνη εφημερίδα Al Hayat ,  στο Αυστριακό τηλεοπτικό κανάλι ORF, στην Γερμανική τηλεόραση, στο Γερμανικό ραδιόφωνο Tandem καθώς και σε όλα τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης.

 

Με την πολιτική γιατί ασχοληθήκατε;

Για να προσφέρω στον κόσμο που με χρειάζεται. Για μένα η πολιτική είναι κοινωνική προσφορά,

 

Τώρα τελευταία σας βλέπουμε και  με δική σας εκπομπή. Τι ακριβώς  είναι;

Κάθε Τετάρτη 12-1 το βράδυ στο τηλεοπτικό κανάλι High TV παρουσιάζω την εκπομπή ¨Χωρίς Χρώμα». Είναι μια εκπομπή του απλού κόσμου που θέλει να ρωτήσει πράγματα τους πολιτικούς για θέματα που τον απασχολούν αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Αθανασία Κιφοκέρη