Η εκδοτική εταιρεία Linardatos Publishers σχεδιάζει με αγάπη υπέροχα ημερολόγια και ατζέντες από το 1933. Μιας και άρχισαν τα μαθήματα σε σχολεία και πανεπιστήμια, το σχολικό – ακαδημαϊκό ημερολόγιο (Σεπτέμβριος 2017 –Αύγουστος  2018 ) είναι εδώ, για να βοηθήσει μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς να οργανώσουν το πρόγραμμά τους και να κρατήσουν στη μνήμη τους αναλλοίωτες τις μνήμες της σχολικής – ακαδημαϊκής χρονιάς.

Όσον αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του, το ημερολόγιο διακρίνεται για την καλλιτεχνική του βιβλιοδεσία και το σκληρό του εξώφυλλο με βελούδινη υφή. Τα χρώματα του εξωφύλλου είναι ποικίλα: μαύρο, πορτοκαλί, γαλάζιο και ροζ.

Στην  πρώτη σελίδα του ημερολογίου αυτού μπορείτε να σημειώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία , ενώ στην επόμενη θα βρείτε χρήσιμα τηλέφωνα. Ακολουθούν οι παγκόσμιες ημέρες και οι επίσημες αργίες , ώστε να ρυθμίσετε το πρόγραμμά σας καλύτερα. Έπειτα, είστε σε θέση να εντοπίσετε τηλέφωνα χώρων πολιτισμού όπως μουσείων , αρχαιολογικών χώρων κλπ. Κατόπιν , παρουσιάζεται το ημερολόγιο του 2017 και 2018, για να έχετε συνολική εποπτεία του χρόνου. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι υπάρχει εορτολόγιο , ώστε να μη ξεχάσετε τη γιορτή κανενός φίλου ή συγγενή.

Στη συνέχεια, ακολουθεί κάθε μήνας ξεχωριστά. Πρώτα, υπάρχουν οι ημερομηνίες όλου του μήνα και ύστερα βλέπετε κάθε μέρα όπου μπορείτε να κρατάτε τις σημειώσεις σας. Κάθε μέρα περιλαμβάνει την ανατολή και τη δύση του ηλίου , όλη την εβδομάδα, τις φάσεις του φεγγαριού μέχρι την πανσέληνο και τις γιορτές.

Στο τέλος μάλιστα υπάρχουν δύο υπέροχοι γεωφυσικοί χάρτες , ένας για την  Ελλάδα και ένας παγκόσμιος.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα υπέροχο ημερολόγιο που το προτείνουμε ανεπιφύλακτα και για δώρο στους οικείους σας. Οι διδάσκοντες και οι διδασκόμενοι θα είναι σε θέση να οργανώνουν το χρόνο τους και να σημειώνουν τις υποχρεώσεις τους, ώστε να έχουν μια αξέχαστη και αποδοτική σχολική- ακαδημαϊκή χρονιά.