Ξεκινά στις 12 το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, τον Εθνικό Μηχανισμό Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και άλλες διατάξεις.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο πολιτικών Αρχηγών και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα της Τρίτης.

Ενστάσεις έχουν εκφράσει βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως η Γεωργία Γεννιά, ο Κωνσταντίνος Κατσίκης και ο Δημήτρης Καμμένος.

Άγνωστος είναι ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο από τη ΝΔ, με σοβαρές αντιρρήσεις κυρίως ως προς το όριο των 15 ετών που εισάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης,ανακοίνωσε την πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει τροπολογία που θα αφορά στους ενήλικες.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο οι αντιδράσεις της Εκκλησίας να επηρεάσουν τη στάση κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84. Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι έχει μεγάλη σημασία η επί της ουσίας συζήτηση που θα γίνει, από την οποία πιστεύει ότι θα φωτιστούν κάποιες πλευρές που βρίσκονται στο πεδίο του επίδικου, εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν πολιτικές συναινέσεις.

Πηγή: Α’ Πρόγραμμα

ert.gr