Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις έγιναν στην πρώτη παράλληλη απογευματινή συνεδρίαση στο πλαίσιο του Περιφερειακοί Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας που αφορούσε την αγροτική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου αναφέρθηκε στο πρόβλημα του αυξημένου κόστους παραγωγής που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, και πρόσθεσε «αναζητούμε τρόπους να το μειώσουμε».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε πως «όραμά μας ο κάθε κτηνοτρόφος να έχει τη δική του έκταση».

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα νέων αγροτών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο απορρόφησης περισσότερων δικαιούχων από τις λίστες των επιλαχόντων. Κλείνοντας ο κ. Αποστόλου τόνισε «η Θεσσαλία έχει δυνατότητες στον αγροτικό τομέα… Να συνεργαστείτε».

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (3)

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιάννης Τσιρώνης αναφερόμενος στο θέμα των δασικών χαρτών υπογράμμισε: «Δεν χάνεται ούτε ένα στρέμμα καλλιεργήσιμης ή κτηνοτροφικής έκτασης».

Σε ότι αφορά στο θέμα του Αχελώου, αφού επισήμανε ότι εκφράζει προσωπική άποψη, δήλωσε «δεν υπάρχει σε καμία χώρα η λογική, “σπαταλάω νερό και το παίρνω από άλλη περιοχή”», ουσιαστικά εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή του στην εκτροπή του Αχελώου.

Source: LarissaNet