Η νέα ατυχία του Sebastian Vettel, αυτή τη φορά με εγκατάλειψη λόγω… μπουζί στο ιαπωνικό Grand Prix, έχει φέρει τον Lewis Hamilton αγκαλιά με την κατάκτηση του τέταρτου παγκόσμιου τίτλου του!

Πλέον ο οδηγός της Mercedes που είδε πρώτος την καρό σημαία, απολαμβάνει βαθμολογικό προβάδισμα 59 πόντων έναντι του οδηγού τηςFerrari, με μόλις τέσσερις αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν του 2017: σε Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι. Αν προτιμάτε να το θέσουμε με αριθμούς, διαθέσιμοι είναι ακόμα 100 βαθμοί!

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι το έργο του Vettel, την ώρα που ο Hamilton μπορεί να χρηστεί πρωταθλητής από το επόμενο κιόλας Grand Prix, στις 22 Οκτωβρίου στο Ώστιν. Αν κερδίσει ο Βρετανός και ο Vettel είναι εκτός Top5, όλα θα έχουν και μαθηματικά τελειώσει.

Αν δεν συμβεί αυτό θα πάρουμε παράταση αλλά η υπάρχουσα κατάσταση επιτρέπει στον Hamilton να σημειώσει τρεις πέμπτες και μία τέταρτη θέση χωρίς να χάσει τον τίτλο. Γιατί έτσι θα συγκεντρώσει 42 πόντους κι ακόμα κι αν ο Vettel κάνει το τέσσερα στα τέσσερα, αυτό δεν θα είναι αρκετό!

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία οδηγών μετά και τον αγώνα της Ιαπωνίας…

Πάντως, παρά το σημαντικό προβάδισμα, ο 32χρονος αρνείται να θεωρήσει σίγουρη την κατάκτηση του τίτλου.