Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε τα μέλη του σε σιωπηλή διαμαρτυρία, έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στην οδό Ασκληπιού 154, το βράδυ της Παρασκευής. Νωρίτερα, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τηρήθηκε κατά την έναρξη της συνεδρίασης της μείζονος ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο πρόεδρος Νικόλαος Σακελλαρίου ανέφερε: «Το ΣτΕ συνεδριάζον εν ολομέλεια εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών, και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειρόπουλου, συγχρόνως δε τη συμπαράσταση του στο δικηγορικό σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του Κράτους – Δικαίου και τηρεί, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος, ενός λεπτού σιγή».

Πανελλαδική αποχή μέχρι την Τρίτη αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου-δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Το ΔΣ των δικηγόρων της Αθήνας, μέλος των οποίων ηταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος αφού τήρησε ενός λεπτού σιγή υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του Προέδρου του, Β. Αλεξανδρή εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:

1. Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.

2. Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

3. Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.

4. Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.

5. Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

6. Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

7. Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.

8. Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

Ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδας με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση.

«Η βάρβαρη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εξαίρετου φίλου και Νομικού, γνωστού για το ήθος, την ευπρέπεια και τον επαγγελματισμό του αποστερεί την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη Νομική επιστήμη την οποίαν υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια .

Ο ΣΔΕΕ συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ελπίζει σε άμεση διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.»

tanea.gr