Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Μίχαελ Σκίμπε, για τα επόμενα 2 χρόνια. Θα είναι μια 2η ευκαιρία στο Γερμανό προπονητή με στόχο τα τελικά του EURO 2020. Απομένει να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ΕΠΟ και Σκίμπε.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, στη Σ/Τ, που ακολούθησε, η εκτελεστική εξουσιοδότησε τον ίδιο να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με τον Σκίμπε και με την έγκριση του ΔΣ, ο Γερμανός τεχνικός να είναι στον πάγκο της εθνικής τόσο στο Nations League, όσο και στα προκριματικά του EURO 2020, με στόχο την πρόκριση στα τελικά.

4295418Ανανέωση της συνεργασίας με το Μίχαελ Σκίμπε αποφάσισε το ΔΣ της Εκτελεστικής της ΕΠΟ 

«Τελείωσε το Δ.Σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής και αποφασίσαμε την παραμονή του Μίχαελ Σκίμπε. Αυτή θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν μεταξύ μας. Εγώ θα κάνω τις διαπραγματεύσεις» απάντησε στη σχετική ερώτηση ο κύριος Γραμμένος.

«Θεωρούμε πως αν και δεν πήγαμε στο Μουντιάλ, δεν μπορούμε να ακυρώσουμε μια πορεία θετική. Η κατάσταση πριν από δυο χρόνια δεν θύμιζε σε τίποτα Εθνική ομάδα. Ήταν ένα σκορποχώρι που έχανε από οποιαδήποτε Εθνική ομάδα. Δεν ήταν Εθνική πριν την έλευση του Σκίμπε. Έγινε οικογένεια, υπάρχει αρμονία και σε αυτή την απόφασή μας πήραμε υπόψιν την εισήγηση και της τεχνικής επιτροπής και του Βρύζα και των ποδοσφαιριστών. Πρέπει να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία για να πάμε στο Euro 2020. Θεωρήσαμε σκόπιμο να στραφούμε στην ανανέωση της συνεργασίας μας με τον κ. Σκίμπε. Δεν πρέπει να αιωρείται το θέμα, πρέπει να κλείσει άμεσα».

18406129Την πρόκριση στο EURO 2020 θα έχει ως στόχο ο Μίχαελ Σκίμπε

Η ανανέωση της συνεργασίας μοιάζει να είναι τυπική υπόθεση, αφού και ο ίδιος ο Σκίμπε θέλει να παραμείνει, ενώ και στο οικονομικό φαίνεται ότι υπάρχει σύγκλιση απόψεων με τα χρήματα του συμβολαίου του που λήγει το Νοέμβριο (περίπου 500 χιλ. €) να είναι η βάση και για τη διετή επέκταση.

Εθνική «πάσης Ελλάδος»

Ο κύριος Γραμμένος απάντησε για όλα τα ζητήματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αποκάλυψε ότι η εθνική ομάδα θα αγωνίζεται πλέον και σε άλλα γήπεδα. Επιβεβαίωσε έτσι το ρεπορτάζ, για τις σκέψεις στις τάξεις της ΕΠΟ, να φύγει η εθνική από το Καραϊσκάκης, μετά από διάφορα γεγονότα επεισοδίων το τελευταίο διάστημα.

18416416

Και εκτός Αττικής θα αγωνίζεται πλέον η εθνική ποδοσφαίρου

 

«Η Εθνική πρέπει να βγει και έξω από τα τείχη του Λεκανοπεδίου. Το θέλουν όλοι και η φίλαθλη κοινή γνώμη και οι παίκτες και εμείς. Στερούσαμε 4 χρόνια πχ. το δικαίωμα από τη Βόρεια Ελλάδα και από τη νησιωτική Ελλάδα να δουν την Εθνική. Ναι, θα βγει από το Λεκανοπέδιο η εθνική ομάδα» ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κυρίου Γραμμένου.

Ο κύριος Γραμμένος αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα της τιμωρίας του Μανωλά, τη διαιτησία και την ΚΕΔ.

Η Σ/Τ του προέδρου της ΕΠΟ

Πηγή: cnn.gr