Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε συνεργασία με το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ιωαννίνων, τα Παιδαγωγικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τους φοιτητικούς Συλλόγους των Παιδαγωγικών Τμημάτων, διοργανώνουν επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Προσχολική Αγωγή και Εκπαίδευση- Εξελίξεις και προοπτικές», την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9.00–13.30 στο  ξενοδοχείο Du Lac.

Μετά το τέλος της επιστημονικής εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στο χώρο του ξενοδοχείου και πορεία προς την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Ηπείρου στην οποία  όλοι οι   εκπαιδευτικοί καθώς και οι φοιτητές πρέπει να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά.

Αιτήματα:

– Ενιαία δημόσια, δωρεάν, δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο, δημόσιο, δωρεάν, υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 ετών στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .
– Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής και διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.
– Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους.
Στην ημερίδα καλούνται να συμμετέχουν :
– Ο Πρόεδρος και όλα τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων καθώς και οι αιρετοί της περιφέρειας Ηπείρου.
– Οι εκπαιδευτικοί μέλη του Γενικού Συμβουλίου και των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της περιφέρειας Ηπείρου.
– Ένας εκπαιδευτικός από κάθε διθέσιο και πάνω Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο της περιφέρειας Ηπείρου, τον οποίο θα ορίσει ο Σύλλογος διδασκόντων.
Έχει ζητηθεί ήδη γι’ αυτό σχετική άδεια από την Περιφερειακή Διευθύντρια.