Μπορεί ο Fernando Alonso να θεωρείται από πολλούς ως ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός της γενιάς του, ωστόσο στο πλευρό του στη McLaren φέτος είχε ένα ταλέντο που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον, τον Stoffel Vandoorne. Ποιος από τους δύο όμως είναι καλύτερος;

Κρίνοντας βάσει βαθμολογίας, ο Ισπανός ήταν δέκατος-πέμπτος με 17 πόντους στο ενεργητικό του ενώ ο Βέλγος ήταν μία θέση πιο πίσω, με 13 βαθμούς στο ενεργητικό του. Κρίνοντας… εμπειρικά, την απάντηση θα μας τη δώσει ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Alain Prost!

«Όλοι παρακολουθούμε εξ αρχής προσεκτικά την πορεία του Vandoorne γιατί πριν έρθει στη Formula 1, έφερε ήδη τη φήμη ενός εκ των ξεχωριστών νεαρών οδηγών που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον. Το ξεκίνημά του στη McLaren περιελάμβανε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας ενώ δεν είχε ποτέ και τον ίδιο εξοπλισμό με τον Alonso. Όμως πλέον μάχεται στο ίδιο επίπεδο με εκείνον, αν δεν είναι και καλύτερός του. Εξελίσσεται ιδανικά και του χρόνου, με καλή υβριδική μηχανή (σ.σ. της Renault), θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο αποτελεσματικός και σταθερός θα είναι. Το να είσαι teammate του Alonso δεν είναι εύκολο, θα πρέπει να είναι ψύχραιμος και πιστεύω πως γενικά, τα επόμενα χρόνια θα μάχεται στην κορυφή», είπε ο Prost στο RTBF.

O Prost πιστεύει στο ταλέντο του Vandoorne

O Prost πιστεύει στο ταλέντο του Vandoorne

Ο Vandoorne έκανε ντεμπούτο πέρυσι στο Μπαχρέιν αντικαθιστώντας τον τραυματία τότε Alonso, τερματίζοντας δέκατος. Φέτος είχε τρεις παρουσίες στους βαθμούς, όντας δέκατος στην Ουγγαρία και έβδομος στη Σιγκαπούρη και τη Μαλαισία.

Πηγή: newsauto.gr