Ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου το πλάνο συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού για το έτος 2018, μετά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, κ Θεμιστοκλή Χειμάρα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος συμμετοχής σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού, με βασικό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας, παρουσίασε στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο του έτους, τα αποτελέσματα και απολογιστικά στοιχεία από το εκθεσιακό πλάνο της Περιφέρειας που υλοποιήθηκε με επιτυχία το έτος 2017, και παράλληλα εισηγήθηκε το πλάνο συμμετοχής για το νέο έτος.

Όπως ενδεικτικά παρουσίασε ο κ. Χειμάρας, το έτος 2017, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας οργάνωσε τη συμμετοχή σε 10 σημαντικές επιχειρηματικές εκθέσεις, από τις οποίες οι πέντε (5) ήταν στο εξωτερικό και στις οποίες συμμετείχαν 175 επιχειρήσεις από όλη τη Στερεά Ελλάδα. Τα Στερεολλαδίτικα προϊόντα παρουσιαστήκαν με επιτυχία στις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού: ANUGA , PROWEIN, Big5 Show Dubai, GRIECHENLAND FESTIVAL, Food &Life, αλλά και έδωσαν το παρόν στις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις του εσωτερικού: ΕΞΠΟΤΡΟΦ, FOODEXPO, 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & προϊόντων Ελιάς ως τιμώμενη Περιφέρεια, έκθεση Super Market Mini Market & Περίπτερο κ.α.

«Κάνοντας την απολογισμό των συμμετοχών μας φέτος κρατάμε τη συμμετοχή μας στις δυνατές και δοκιμασμένες εκθέσεις εσωτερικού και προσθέτουμε στο πλάνο μας τη συμμετοχή μας σε νέες χώρες – στόχο, την Αμερική, την Ασία και τη Σουηδία», ανέφερε ο κ. Χειμάρας και παρουσίασε το αναλυτικά το ετήσιο πλάνο για το 2018.

 Ακολουθεί το εκθεσιακό πλάνο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έτος 2018:

 

Α/Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
1 26-29/1/2018 ΕΞΠΟΤΡΟΦ & ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
5η έκθεση Ελληνικών τροφίμων και ποτών
Αθήνα
Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας
2 1-4/2/2018 AGROTICA27η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων ΘεσσαλονίκηΣυνεδριακό Κέντρο
3 24-26/2/2018 DETROP BOUTIQUE” & ARTOZYMA27η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας ΘεσσαλονίκηΣυνεδριακό Κέντρο
4 10-12/3/2018 FOOD EXPO & OENOTELIA 2018Διεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΑθήναMetropolitan Expo
5 24/4– 27/4/ 2018 ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ “ FOOD & HOTEL ASIA ”

Διεθνή εμπορική έκθεση τροφίμων και φιλοξενίας

Σιγκαπούρη,Νοτιοανατολική Ασία

Singapore Expo

6 30/6-2/7/2018 2018 SUMMER FANCY FOOD SHOWΔιεθνής Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Νέα ΥόρκηΗΠΑ
7 5 -7/10/2018 7η MARKET EXPO 
Έκθεση για την οργανωμένη και μικρή  λιανική αγορά
ΑθήναMetropolitan Expo
8 21-25/10/2018 SIAL PARIS 2018
Διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών
Παρίσι – Γαλλία
9 Νοέμβριος 2018 NATURAL PRODUCTS SCANDINAVIA & NORDIC ORGANIC FOOD FAIRΈκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων Malmö MässanΣουηδία
10 10-12/11/2018 MEAT DAYS – DAIRY EXPO & FROZEN FOOD 20183 παράλληλες εκθέσεις για τα γαλακτοκομικά, τυροκομικά , κατεψυγμένα προϊόντα & προϊόντα κρέατος ΑθήναMetropolitan Expo
11 Νοέμβριος (τέλος) BIG 5 SHOW DUBAI 2018Διεθνής Έκθεση για τα δομικά υλικά και τις κατασκευές ΝτουμπάιΗΑΕ
12 Νοέμβριος (τέλος) FOOD & LIFE 2018Έκθεση για gourmet Τρόφιμα, παραδοσιακά, μη βιομηχανοποιημένα ΜόναχοΓερμανία
13 Δεκέμβριος 2018 10ο  Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας ΑθήναΣΕΦ

 

Συγκεκριμένα το εκθεσιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βασίζεται στα εξής βήματα:

α) Επιλογή των δράσεων και κατάρτιση- σχεδιασμός του ετήσιου πλάνου

β) Ενοικίαση εκθεσιακού χώρου ανά δράση,  κατασκευή – διακόσμηση του περιπτέρου, σχεδιασμός και προμήθεια προωθητικού υλικού

γ) Πρόσκληση και Επικοινωνία με τις επιχειρήσεις

β) Συνολικός συντονισμός και οργάνωση της συμμετοχής για τη διασφάλιση της ενιαίας παρουσίας και προβολής των προϊόντων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατές συνέργειες με άλλους κρατικούς και θεσμικούς φορείς

δ) Διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και διαφόρων άλλων εκδηλώσεων (όπως ημερίδων, ενεργειών γευσιγνωσίας κ.α.).

δ) Απολογισμό της συμμετοχής σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις (ερωτηματολόγια αποτιμησης)

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χειμάρας, μετά την ψήφιση του ετήσιου πλάνου, δήλωσε:

«Το έτος που μας πέρασε, μέσα από μια πληθώρα δράσεων καταφέραμε να κάνουμε την οικογένεια των παραγωγών της Στερεάς Ελλάδας πιο μεγάλη και πιο ισχυρή. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την επιχειρηματική κοινότητα είναι ιδιαίτερα  ενθαρρυντικά και αισιόδοξα.

Οι δράσεις μας οφείλουν να έχουν Συνέπεια και Συνέχεια, γιατί μόνο έτσι τα αποτελέσματα θα είναι επιτυχή.

Το έτος 2018, με ένα ακόμη μεγαλύτερο εκθεσιακό πρόγραμμα, θα είμαστε και πάλι δίπλα στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες μας, με την ίδια διάθεση και με μεγαλύτερο πάθος, ώστε να προβάλλουμε στο εγχώριο και διεθνές κοινό τη δύναμη μας στην παραγωγή και το εμπόριο, και την πραγματική εικόνα μιας Περιφέρειας που  “επιχειρεί”.»

 

                                                                                                                                   Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού

Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας

& Εξωστρέφειας

 

Θεμιστοκλής Χειμάρας

   

Για περισσότερες πληροφορίες για το εκθεσιακό πλάνο της Στερεάς Ελλάδας:

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, (Αρμόδια Υπάλληλος: κα Ελευθερία Σιώζου, Τ. 2221353594, E-mail: siozou.e@evia.pste.gov.gr).