Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μίλησε στο Κόκκινο και τη Ντίνα Μπατζιά και έθεσε την προτεραιότητα για το 2018, «την πολιτική για το παιδί»:

6 δράσεις για το παιδί

  • «Εκεί που έλεγαν για κόφτη, εμείς για πρώτη φορά από τις εποχές της ευμάρειας βάλαμε 260 εκατ. ευρώ επιπλέον στα οικογενειακά επιδόματα, που σημαίνει ότι φτάσαμε στο 1 δισ 900 εκατ οικογενειακά επιδόματα .
  • Επίσης , 40 εκατ. ευρώ για τα σχολικά γεύματα και 15 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Όμως δεν είναι η πολιτική μας για το παιδί μόνο τα επιδόματα. Επιδοτούμε από εθνικούς πόρους τους δήμους για την αναμόρφωση 400 παιδικών σταθμών βρεφονηπιακών σταθμών εντός του 2018, προκειμένου να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις για παιδιά, πέραν των σημερινών 109.000, ενώ το 2019, με τα αντίμετρα, που έχει ήδη ψηφίσει η Βουλή, θα προστεθούν και άλλες 1.800 δομές και 165.000 παιδιά.
  • Ψήφιση νόμου για  την αναδοχή και υιοθεσία, για να σταματήσει το εμπόριο βρεφών και η ταλαιπωρία οικογενειών που θέλουν να υιοθετήσουν παιδί και δε μπορούν, ελπίζω αυτό το μήνα.
  • Αποϊδρυματοποίηση. Πρέπει να μπουν αυστηροί κανόνες, τα παιδιά δε μπορούν να μένουν στα ιδρύματα. Θα ξεκινήσει άμεσα τη νέα χρονιά, και με εμβληματικό το πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης ατόμων με αναπηρία που φιλοξενούνται στο παράρτημα ΑμεΑ Λεχαινών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Ελλάδας, που ανακοινώσαμε με την Έφη Αχτσιόγλου.
  • Επίσης η ίδρυση 100 Κέντρων Στήριξης Οικογένειας σε όλη την Ελλάδα, με χρήματα του ΕΣΠΑ, τα οποία θα προκηρυχθούν μέσα στον Ιανουάριο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, μέσα στα Κέντρα Κοινότητας.

Το έτος 2018 είναι για μας το παιδί. Το παιδί το αντιμετωπίζουμε πια ολιστικά. Το παιδί δε μπορεί να είναι σε φτώχεια, να μπαίνει στην εργασία και να φεύγει από την εκπαίδευση».

Source: LarissaNet