-Γράφει η Αλεξοπούλου Βασιλική-


Η συγγραφέας Άννα Γαλανού, μετά το μυθιστόρημα «Θυσία» συνεχίζει με ένα εξίσου συναρπαστικό βιβλίο, την «Εκδίκηση», που αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορικής τριλογίας «Οι δρόμοι της καταιγίδας» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Σε ένα τελείως διαφορετικό κλίμα από το πρώτο βιβλίο η «Εκδίκηση» με μία άλλη δυναμική, παραστατικότητα και ζωντάνια επαναφέρει στη μνήμη του αναγνώστη τα βασικά σημεία του πρώτου βιβλίου, χωρίς όμως να αναμοχλεύει συνέχεια προηγούμενα περιστατικά.

Το ενδιαφέρον γίνεται ακόμη πιο έντονο και το suspense κορυφώνεται, καθώς παρακολουθούμε τις ζωές των παιδιών της Ρούσσας και του Σεκίρ. Ο Ιωάννης και η Αριάδνη θα τραβήξουν δύο εντελώς διαφορετικούς δρόμους, αφού ο πρώτος θα γίνει ένας αιμοδιψής αρχιπειρατής που θα καταδιώκει τις ενετικές γαλέρες και θα κατασφάζει τους Ενετούς, παίρνοντας εκδίκηση για το κακό που του προξένησαν. Η δε Αριάδνη μεγαλωμένη από ενετικά χέρια μέσα στα πούπουλα και τη χλιδή θα περάσει μεγάλο μέρος της ζωής της αγνοώντας την αληθινή της καταγωγή.

Το παρόν βιβλίο διαβάζεται απνευστί διότι τα ρεσάλτα των πειρατών της Μεσογείου και της Μπαρμπαριάς, οι κρυμμένοι θησαυροί, ο τρόπος της επίθεσης στα υπό πολιορκία πλοία είναι πράγματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον και εξάπτουν τη φαντασία των αναγνωστών. Η εποχή της Ενετικής κυριαρχίας στη Κρήτη και τη Βενετία αποτελούν ιστορικά γεγονότα, που γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά, καθώς ενσωματώνονται άρρηκτα μέσα στο μύθο. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων, τόσο του Ιωάννη όσο και της όμορφης Αριάδνης, είναι επιμελημένη με ακρίβεια και ρεαλισμό. Έπειτα, οι περιγραφές του Χάνδακα, του απροσπέλαστου όρμου των πειρατών στο Ελαφονήσι και της κοσμοπολίτικης Βενετίας με την ομιχλώδη ατμόσφαιρα, αποδίδονται με ιδιαίτερη παραστατικότητα, που μετουσιώνουν τον αναγνώστη σε επισκέπτη και αληθινό παρατηρητή.

Πράγματι η «Εκδίκηση» στην οποία λαμβάνουν χώρα διαφορετικά γεγονότα και πρωταγωνιστές, με εξέπληξε θετικά, καθώς είναι ένα μυθιστόρημα γεμάτο δράση, ένταση, ανατροπές και απρόσμενες εξελίξεις. Κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και μεγιστοποιεί την προσμονή για το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της τριλογίας.


ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ:

Η θυσία της Ρούσσας αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα της ζωής των δύο παιδιών της, του Ιωάννη και της Αριάδνης. Η μοίρα, όμως, για μία ακόμα φορά, παίζει τα δικά της παιχνίδια, έτσι οι δρόμοι τους χωρίζουν βίαια. Η πιο όμορφη αρχοντοπούλα του Χάνδακα είναι η Αριάδνη, που αγνοώ­ντας την πραγματική της καταγωγή μεγαλώνει μέσα στα πούπουλα και τα μεταξωτά, σαν κόρη ενός επιφανούς Ενετού ευγενή. Κάμποσα χρόνια αργότερα, ο πολύκροτος γάμος της θα αποτελέσει το κορυφαίο γεγονός σε όλα τα παλάτια της Γαληνοτάτης και του Χάνδακα. Τι κρύβεται, όμως, πίσω από αυτόν τον γάμο; Ο πιο σκληρός πειρατής της Μεσογείου έχει για ορμητήριό του έναν απροσπέλαστο όρμο στο Ελαφονήσι, φόβος και τρόμος για κάθε ενετική γαλέρα που πέφτει στα νύχια του. Είναι ο Ιωάννης, ο γιος της Ρούσσας και του Σεκίρ, κυνηγημένος και επικηρυγμένος από τους Ενετούς για πολλά χρυσά δουκάτα. Ποιος είναι, όμως, πραγματικά ο στόχος του; Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Οι Δρόμοι της Καταιγίδας» ταξιδεύουμε από τα Χανιά και τις ακτές της Νοτιοδυτικής Κρήτης στην Μπαρμπαριά, στη Γραμβούσα, στα Αντικύθηρα και στη μήτρα της Ενετοκρατίας, τη Γαληνοτάτη Βενετία. Πειρατές, ρεσάλτα, κρυμμένοι θησαυροί, αδυσώπητες συγκρούσεις, απατηλοί έρωτες και ψέματα που καταστρέφουν ζωές. Η Εκδίκηση είναι ένα βιβλίο γεμάτο δράση, ένταση, απρόσμενες εξελίξεις, ακραία συναισθήματα και υπερβατικές ανατροπές.


Βρείτε το βιβλίο εδώ:

https://www.dioptra.gr/Vivlio/827/712/Ekdikisi-Oi-dromoi-tis-kataigidas-