Λατρεύετε τα αστυνομικά μυθιστορήματα; Τότε το βιβλίο «ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΥΑΡΟ – ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΕΝΤ ΕΞΠΡΕΣ» της επιτυχημένης στο είδος αυτό συγγραφέα Αgatha Christie, υπόσχεται πολλή δράση, ανατροπές και σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα. Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε graphic novel από τις εκδόσεις Διόπτρα.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/864/711/Egklima-sto-Orient-Expres/
Ήταν χειμώνας του 1937. Μια σφοδρή χιονοθύελλα ξαφνικά διέκοψε την πορεία του διάσημου τρένου Οριέντ Εξπρές. Το τρένο ήταν γεμάτο, κάτι που για εκείνη την εποχή του χρόνου ήταν ασυνήθιστο. Ξαφνικά αποκαλύφθηκε ότι κάποιος από τους επιβάτες δολοφονήθηκε με 12 μαχαιριές. Ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό ανέλαβε να εξιχνιάσει την πολύπλοκη αυτή υπόθεση.

Το βιβλίο αυτό έχει πολλή δράση, αγωνία και ανθρώπινη αλήθεια. Η ιστορία εκτυλίσσεται πολύ όμορφα μέσα από τους διαλόγους των προσώπων και την καταπληκτική εικονογράφηση από τον Chaiko. Μάλιστα, οι εικόνες χαρακτηρίζονται από έντονη ζωντάνια, καθώς απεικονίζουν το τοπίο με έντονα χρώματα, ενώ παράλληλα αποδίδουν υπέροχα τις εκφράσεις των προσώπων.

Εν κατακλείδι, πρόκειται αναμφισβήτητα για μια υπέροχη διασκευή του μυθιστορήματος της Agatha Christie που θα σας ταξιδέψει στην εξιχνίαση ενός πραγματικού μυστηρίου.