Και τι δεν άκουσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, από τους τρίτεκνους, για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση με αφορμή το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο.

Τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θεωρούν πως η κυβέρνηση τους εξαπάτησε, ενώ η πρόσφατη αναφορά του υπουργού Οικονομικών πως και αυτός …είναι τρίτεκνος, φαίνεται πως έριξε «λάδι στη φωτιά».

«Είχαμε συναντηθεί με τον κ. Τσακαλώτο πριν από 1-2 χρόνια και μας είπε πως θα λάβει μέτρα στήριξης. Τώρα λέει ότι και ο ίδιος είναι τρίτεκνος αλλά πρέπει να στηριχθούν οικογένειες με ένα και δύο παιδιά. Να έρθετε κύριε υπουργέ με τα δικά μας λεφτά να ζήσετε τα παιδιά σας. Εκ του ασφαλούς μιλάτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Αχλαδιανάκης πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.

Κάλεσε δε τους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν τις προωθούμενες διατάξεις που όπως είπε «στοχεύουν εναντίον του 3ου, 4ου και 5ου παιδιού. Να είστε σίγουροι πως αν το ψηφίσετε θα έχετε δώσει μαχαιριά απέναντι στο δημογραφικό . Σταθείτε στο ύψος περιστάσεων και καταψηφίστε. Προβληματιστείτε ενόψει της ψηφοφορίας».

«Ξέρετε ποιους τιμωρείτε; Υπαλλήλους ιδιωτικούς και δημόσιους. Υπάρχει περίπτωση με τα μέτρα που παίρνετε να γεννηθούν σε μια οικογένεια 3 παιδιά; Δεν θα είστε υπουργός όταν θα δούμε τις επιπτώσεις των ρυθμίσεών σας» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «Κάνω έκκληση στον πρωθυπουργό. Πριν από 5 χρόνια φτιάχτηκε επιτροπή και υπογράψαμε – πιθανόν να υπογράψατε και εσείς –  έκθεση για την στήριξη των τρίτεκνων. Σήμερα μας τιμωρείτε βάζοντας τεκμαρτά εισοδήματα. Δεν λέτε ότι τα επιδόματα αυτά θα φορολογηθούν. Παίρνετε απόφαση κατά της γέννησης τριών παιδιών».

Source: LarissaNet