Σκηνές χάους επικράτησαν σε γαλλικά σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Intermarché, αφού καταναλωτές στριμώχθηκαν και ποδοπατήθηκαν για να επωφεληθούν μιας προσφοράς και να αγοράσουν φθηνά Nutella.

Μία έκπτωση κατά 70% μείωσε την τιμή από 4,50 ευρώ στο 1,40 στη μεγάλη συσκευασία του δημοφιλούς προϊόντος στη Γαλλία.

Οι απίστευτες σκηνές έκαναν το γύρο του διαδικτύου μέσω βίντεο, που ανήρτησαν χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πολλοί άνθρωποι λογόφεραν και έσπρωχναν ο ένας τον άλλον με αποτέλεσμα μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να σημειωθούν τραυματισμοί.

«Ήταν σαν τα ζώα, μια γυναίκα της τραάβηξαν τα μαλλιά, μια ηλικιωμένη κυρία “έφαγε” ένα κουτί στο κεφάλι της, ένας άλλος βγήκε με ματωμένο χέρι», δήλωσε πελάτης στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο κόσμος όρμησε μέσα, αναποδογύριζαν πράγματα, τα έσπαγαν. Επικρατούσε χάος», περιέγραψε μια υπάλληλος ενός σουπερμάρκετ στο Μοζέλ. «Ήμασταν έτοιμοι να καλέσουμε την αστυνομία», είπε μετά τη «λήξη του συναγερμού».

Όμως, σε κάποια υποκαταστήματα, όπως του Ostricourt, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, καθώς οι εργαζόμενοι μάταια προσπαθούσαν να χωρίσουν τους πελάτες.

«Προσπαθούσαμε να μπούμε ανάμεσα στους πελάτες αλλά μας απώθησαν», είπε ένας υπάλληλος της Intermarché.

Κάποια άτομα έριξαν σε μια παλέτα τον υπάλληλο που μετέφερε τα βαζάκια σε υποκατάστημα στο Saint-Cyprien της νότιας Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Από νωρίς το πρωί, πριν ακόμη ανοίξουν τα καταστήματα, είχαν δημιουργηθεί μεγάλες ουρές από ανυπόμονους πελάτες.

«Επικρατούσε τρέλα, σαν να ήταν η πρώτη ημέρα των εκπτώσεων», που θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο, είπε ένας υπάλληλος του σουπερμάρκετ της πόλης Αγκενό.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι εξέφρασε τη λύπη της για τις ταραχές, αλλά σημείωσε ότι η έκπτωση είχε αποφασιστεί μονομερώς από την Intermarché.

Περίπου 365 εκατομμύρια κιλά Nutella καταναλώνονται κάθε χρόνο σε 160 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Source: LarissaNet