Καμιά φορά η λογική βγαίνει εκτός ορίων και βλέπει τα πράγματα όχι έτσι όπως είναι στην πραγματικότητα, αλλά παραμορφωμένα. Έτσι, «Όταν η Λογική παραλογίζεται», ο άνθρωπος βιώνει το άγχος. Το βιβλίο αυτό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έχει γραφτεί από έναν ειδήμονα στο θέμα αυτό, τον ψυχολόγο Γιάννη Πιντέρη.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003702/otan-h-logikh-paralogizetai

Ο συγγραφέας μας δείχνει με πολύ παραστατικό τρόπο πώς κάνουμε διανοητικές παραμορφώσεις στην καθημερινότητά μας, με αποτέλεσμα να χαλάει το κέφι μας και να βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα. Μας εξηγεί αναλυτικά το κάθε είδος διανοητικής παραμόρφωσης και μέσα από παραδείγματα, για να κατανοήσουμε τι σκεφτόμαστε ή πράττουμε εσφαλμένα.

Εκτός αυτού , κάνει μνεία στα συναισθήματα του φόβου και του θυμού, στην τελειομανία και την βαρεμάρα που συχνά μεγεθύνουν τις καταστάσεις. Γίνεται , επομένως , κατανοητό πώς μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πίσω , να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματά μας, να τα αποδεχτούμε και να αντικρίσουμε λογικά το οτιδήποτε.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα θεραπευτικό βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις αντιδράσεις σας σε διάφορα συμβάντα. Μάλιστα, η περιγραφή των συναισθημάτων αποδίδεται με ένα χιουμοριστικό τρόπο που θα κρατήσει ενεργό το ενδιαφέρον σας.

Μην αφησεισ το φοβο τησ αποτυχιασ να σε εμποδισει να επιτυχεισ!