Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 63 πειστήρια που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές, επανεξετάζει η ΕΛΑΣ,  ύστερα από απαίτηση του τεχνικού συμβούλου της οικογενείας που διόρισε ο ανακριτής, του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου.

Και αυτό γιατί το DNA, που βρέθηκε μεταξύ άλλων ανάμεσα στα νύχια της Ζεμπέρη, δεν ανήκει στον άνθρωπο που έχει συληφθεί και κατηγορείται σαν ο δολοφόνος της.

Όπως είπε ο ίδιος ο τεχνικός σύμβουλος που μίλησε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» και στην Αγγελική Νικολούλη: «Έχουμε ζητήσει τα πρωτογενή εργαστηριακά αποτελέσματα για να κάνουμε τη δική μας επεξεργασία. Στην προκειμένη περίπτωση στα νύχια του θύματος έχει καταγραφεί ένα δεύτερο γενετικό υλικό αγνώστου ανδρός. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σ’ ένα τέτοιο έγκλημα, που δεν πρέπει να πάει χαμένο. Θα προχωρήσουμε σε εξειδικευμένες αναλύσεις για να «διαβάσουμε» το γενετικό υλικό και να φωτίσουμε την υπόθεση. Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να υπάρχει και υλικό τρίτου ατόμου».

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο του Alpha ποια είναι η γνώμη του για το γεγονός ότι μετά από αίτημα του πατέρα του θύματος, η πραγματογνώμονας της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατέθεσε στον ανακριτή πως το DNA στα νύχια της Δώρας δεν είναι αξιοποιήσιμο, απάντησε:

«Γι αυτό υπάρχει και δεύτερος πραγματογνώμονας που διορίζεται ως τεχνικός σύμβουλος. Ζητάμε να επεξεργαστούμε τα στοιχεία προς όφελος της υπόθεσης».

Από την πλευρά της η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννα Παναγοπούλου είπε: «η οικογένεια θέλει να περάσουν από κόσκινο τα πάντα, ώστε να μην υπάρξει κανένα ερωτηματικό αναπάντητο. Κάνει ενέργειες, υποβάλλει αιτήματα κι ευτυχώς ένας καλός ανακριτής ψάχνει με σπουδή την υπόθεση. Η μητέρα και τα αδέλφια της Δώρας έχουν την ομολογία του δράστη, αλλά παρακολουθούν τις εξελίξεις με σεβασμό στην ανακριτική διαδικασία».

Source: LarissaNet