Αποκριάτικα δρώμενα από όλη την Ελλάδα θα παρουσιαστούν στο Πεδίον του ‘Άρεως αύριο Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018, στις 14:00, σε μια επίκαιρη πολυσυλλεκτική εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής και του ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν: ο Ελληνικός σύλλογος παραδοσιακών χορών «Ηγέροχος», η Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου, το Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Παλαιού Φαλήρου, ο Λαογραφικός Σύλλογος «Απόλλων» Κερατέας, το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «Θυμαιτάδα», ο Πολιτισικός Σύλλογος Αγ. Μηνά Κερατσινίου, η Ένωση Ηπειρωτών Αχαρνών, ο Όμιλος Καρπαθίων Νέων, ο Σύλλογος παραδοσιακών χορών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων «Μόλυβος», η Ένωση Απανταχού Αγριτών Λέσβου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Ανεμωτισίων Λέσβου.

Ο Πειραιάς στο πνεύμα του Καρναβαλιού

Με πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, παιχνίδια για παιδιά στις γειτονιές της πόλης, καθώς και συναυλία με το συγκρότημα «48 Ώρες», «μπαίνει» και φέτος ο Πειραιάς στο πνεύμα του Καρναβαλιού, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους σε μια μεγάλη γιορτή.

Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τις Απόκριες θα πραγματοποιηθούν επίσης μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου, εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.
Παράλληλα, για φέτος ο Δήμος Πειραιά, έχει δημιουργήσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά που φοιτούν στα 7 ειδικά σχολεία της πόλης, προκειμένου να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και μουσική, δωρεάν για όλους μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σημειώνεται ότι όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, είναι δωρεάν.

ert.gr