Ο  Dow Jones κατέγραψε ενδοσυνεδριακά άνοδο 539 μονάδων με την American Express να σημειώνει άνοδο 3,25% και την Apple να ενισχύεται 4,03%

Άνοδος στη Wall τη Δευτέρα με τους κύριους δείκτες να επανακάμπτουν δυναμικά.

Αναλυτικά, ο Dow Jones +1,70% στις 24.601 μονάδες, ο S&P +1,39% στις 2.656 μονάδες και ο Nasdaq +1,56% στις 6.981 μονάδες.

Ο  Dow Jones κατέγραψε ενδοσυνεδριακά άνοδο 539 μονάδων με την American Express να σημειώνει άνοδο 3,25% και την Apple να ενισχύεται 4,03%. Άνοδος και για τον S&P 500 με «οδηγό» την ενέργεια και τα χρηματοκοικονομικά. Ο τομέας του real estate είχε τις χειρότερες επιδόσεις καθώς τα επιτόκια σημείωσαν άνοδο. Σημαντικά κέρδη και για τον Nasdaq.
Οι μετοχές των Amazon, Bank of America και Apple – που κατέγραψαν πτώση την προηγούμενη εβδομάδα – σημείωσαν σήμερα σημαντική άνοδο.

Ο JJ Kinahan, υψηλόβαθμο στέλεχος της TD Ameritrade, ανέφερε ότι η αγορά προσπαθεί να βρει το σημείο της ισορροπίας της μετά τις έντονες διακυμάνσεις των προηγούμενων ημερών. Εκτίμησε ότι « διαφαίνεται κι άλλη μεταβλητότητα κι ότι η κατάσταση χρειάζεται μερικές εβδομάδες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση».

«Αυτό που βλέπουμε μοιάζει περισσότερο με φάση διόρθωσης παρά με την έναρξη μιας bear market» τόνισε η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies. «Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την αγορά πριν από αυτό το ξεπούλημα ήταν το επενδυτικό συναίσθημα το οποίο είδαμε να μετατρέπεται από υπερβολικά αισιόδοξο σε απαισιόδοξο» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι Dow και S&P κατέγραψαν την προηγούμενη εβδομάδα εβδομαδιαία πτώση 5,2% σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις τους από τον Ιανουάριο του 2016.

Οι επενδυτές εστίασαν σήμερα και στις ανακοινώσεις για το σχέδιο επενδύσεων 200 δισ. δολ. σε υποδομές του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: Newmoney.gr