Όπως και να περιγράψει κάποιος αυτά που έγιναν στη σκυταλοδρομία 3.000 μέτρων Γυναικών στο πατινάζ ταχύτητας σε μικρή πίστα είναι δύσκολο να γίνει πιστευτός. Η Ολλανδία αγωνίστηκε για τις θέσεις 5-8, αλλά τελικά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας παράλληλα νέο παγκόσμιο ρεκόρ!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Ολλανδία ήταν ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο συγκεκριμένο αγώνισμα, ωστόσο στον προκριματικό τερμάτισε τρίτη στη σειρά της (έπειτα από ομαδική πτώση) και έτσι αναγκάστηκε να αγωνιστεί για τις θέσεις 5-8. Στην κούρσα των μεταλλίων (για τις θέσεις 1-4) αγωνίστηκαν η Κορέα, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Κίνα!

Στην πρώτη θέση τερμάτισε η Κορέα σε 4:07.361 και στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 4:15.901. Αν ψάχνεται τον τρίτο θα σας πούμε ότι δεν υπήρξε αφού τόσο ο Καναδάς όσο και η Κίνα ακυρώθηκαν και έτσι το χάλκινο μετάλλιο θα κατέληγε στην πρώτη ομάδα της κούρσα για τις θέσεις 5-8 που είχε γίνει νωρίτερα!

Τι είχε γίνει σε αυτή; Μετά από μία συγκλονιστική μονομαχία με την Ουγγαρία οι Ολλανδές τερμάτισαν πρώτες σε χρόνο 4:03.471 που αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ! Δεύτερες τερμάτισαν οι αθλήτριες από την Ουγγαρία σε 4:03.603 χρόνος που επίσης είναι ταχύτερος από το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η προηγούμενη καλύτερη επίδοση ανήκε στη Νότια Κορέα από τις 12 Νοεμβρίου 2016 με 4:04.222. Σε περίπτωση που δεν έγινε αντιληπτό να αναφέρουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες της δεύτερης κούρσας ήταν ταχύτερες από το χρόνο της Νότιας Κορέας που πήρε τελικά το χρυσό μετάλλιο, έκαναν αμφότερες παγκόσμιο ρεκόρ και τελικά μόνο η μία από τις δύο θα πάρει μετάλλιο και αυτό θα είναι το χάλκινο.

Δείτε εδώ τα αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Πηγή: sport24