Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται και η πρόσβασή της σε αυτή γίνεται όλο και πιο εύκολη. Στην Ελλάδα, η χρήση των κινητών τηλεφώνων (smartphones) χτυπάει κόκκινο.

Σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Έλληνες φαίνεται πως χρησιμοποιούν το κινητό τους από την ώρα που ξυπνούν, μέχρι και λίγο πριν πέσουν για ύπνο.

Πιο συγκεκριμένα, το 74% των Ελλήνων χρηστών των κινητών, πριν κοιμηθεί, διαβάζει μέιλ, χρησιμοποιεί τα social media και στέλνει μηνύματα. Το 58% ελέγχει το smartphone του αμέσως μόλις ξυπνήσει. Επιπλέον, το 53% παίρνει το κινητό του στο κρεβάτι, ενώ το 10% των Ελλήνων αποκοιμιέται με το κινητό στο χέρι.

Η λειτουργίες των smartphones, έχουν καταφέρει να αντικαταστήσουν πληθώρα άλλων συσκευών τεχνολογίας και διαθέτουν ποικίλους τρόπους χρήσης. Στην Ελλάδα, το 78% των κατόχων, χρησιμοποιεί το κινητό του για ανταλλαγή μηνυμάτων, το 84% για λήψη φωτογραφιών και το 79% για πρόσβαση στα social media.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 27% χρησιμοποιεί ενεργά το κινητό του για 3-4 ώρες συνεχώς, ενώ το 44% το έχει μαζί του για περισσότερες από 13 ώρες ημερησίως.

Επιπλέον, στοιχεία της έρευνας μας δείχνουν ότι το ποσοστό των Ελλήνων που παίρνει το κινητό μαζί του στο μπάνιο, αγγίζει το 37%. Επίσης, ένα 25% το έχει μαζί του ακόμα και όταν κάνει μπάνιο. Το 41% δεν αποχωρίζεται την συσκευή του ούτε στην κουζίνα ενώ το 18% το χρησιμοποιεί και στο παιδικό δωμάτιο. Το τεράστιο ποσοστό του 97%, παίρνει το κινητό μαζί του κάθε φορά που βγαίνει από το σπίτι. Τέλος, το 44% επιστρέφει να πάρει το κινητό του, αμέσως μόλις διαπιστώσει πως το έχει ξεχάσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Source: LarissaNet