Το βιβλίο «Μπορείς να αποδράσεις από το εργαστήριο του Δρ. Τομ Cat ;» του συγγραφέα Χρήστου Μαλλιαράκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, είναι ένα υπέροχο  κόμικ με γρίφους, που μπορούν να λυθούν μόνο από δυνατούς λύτες.

http://www.ellinoekdotiki.gr/displayITM2.asp?ITMID=1618&LANG=GR

Το εργαστήριο του Δρ Tom Cat «Cryptonus» περιλαμβάνει 1000 δωμάτια με γρίφους και μυστικούς κωδικούς που σας περιμένουν να τους λύσετε, ώστε να ξεφύγετε από το εργαστήριό του. Μπορείτε να το κάνετε; Για να βρείτε τη λύση, χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αλγόριθμους.

Το βιβλίο αυτό, εκτός από τη δυνατότητα που σας δίνει να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας, παρέχει την ευκαιρία να γνωρίσετε τους σημαντικότερους επιστήμονες της Πληροφορικής και τα επιτεύγματά τους. Συνάμα, θα μυηθείτε στην αλγοριθμική λογική και προγραμματισμένη σκέψη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο Graphic Novel απευθύνεται τόσο σε μικρούς μαθητές που επιθυμούν να μάθουν με παιγνιώδη τρόπο προγραμματισμό όσο και σε γνώστες προγραμματισμού, αφού στο τέλος κάθε κεφαλαίου μπορούν μέσα από έναν ειδικό QR Code να επιλύουν προγραμματιστικά τον ζητούμενο γρίφο. Πλην αυτού, η εικονογράφηση από τον Γιάννη Κωνσταντινίδη θα σας κάνει να απολαύσετε όλο το μυστηριώδες αυτό ταξίδι.

 

Τι περιμένετε λοιπόν; Τολμάτε να αποδράσετε από το εργαστήριο; Αν ναι, ετοιμαστείτε να αποκρυπτογραφήσετε τους γρίφους!!!