– Με τη συμμετοχή της δημοσιογράφου Μαρίας Χούκλη

Η γνωστή για τις ευαισθησίες της και τις εκπομπές της για την ελληνική γλώσσα, δημοσιογράφος κ. Μαρία Χούκλη πρωταγωνιστεί στο τηλεοπτικό σποτ που γυρίστηκε πριν λίγες μέρες για το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας». Το τηλεοπτικό σποτ θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, η οποία είναι χορηγός επικοινωνίας της συγκεκριμένης ακαδημαϊκής δράσης για τρίτη χρονιά. Την παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ έχει αναλάβει η εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών PRODUCTION HOUSE με επικεφαλής τον κ. Πάνο Μανωλίτση.  Η κ. Χούκλη θα είναι και εισηγήτρια στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί από 8-15 Ιουλίου στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, το οποίο διευθύνει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας, οργανώνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, με την υποστήριξη του Γαλλικού Τμήματος του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris) και τη στήριξη του Centre Culturel Hellénique του Παρισιού. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

 Μετά από 3 χρόνια αναγνωρισμένης επιτυχίας της διοργάνωσης στην Άνδρο, το πρόγραμμα του 2018 θα διεξαχθεί στο νησί της Σύρου, με τη συνέργεια του Δήμου, από 8-15 Ιουλίου. Η «παράδοση» της καλλιέργειας της εξωστρέφειας και των συνεργασιών με εξέχοντες διεθνείς φορείς της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των μέσων ενημέρωσης συνεχίζεται. Υπενθυμίζεται ότι το Θ.Π. «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» τα προηγούμενα έτη υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, την Ελληνική Αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ελληνικό τμήμα), την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης κ.ά. Σημαντικοί υποστηρικτές του προγράμματος είναι φέτος η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

Το λάθος στη γλώσσα και την επικοινωνία.

Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.

Το Θερινό Πανεπιστήμιο απευθύνεται σε προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς φοιτητές, διδάκτορες, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Για πληροφορίες εγγραφών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Προγράμματος κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, στην ηλεκτρονική διεύθυνση nitsi@cc.uoi.gr, καθώς και στην ιστοσελίδα του έργου summerschool.ac.uoi.gr

 

 

Source: LarissaNet