Το νέο Peugeot Rifter μεταμορφώνεται ειδικά για την έκθεση της Γενεύης σε τετρακίνητο προκειμένου να δώσει το στίγμα της περιπέτειας στους λάτρεις της μάρκας. Εφοδιάζεται με σύστημα κίνησης και στους 4 τροχούς, ειδικά ελαστικά και αυξημένη κατά 80χλστ. απόσταση από το έδαφος. Αυτό του δίνει την ευχέρεια να μπορεί να κινηθεί σε οποιοδήποτε οδόστρωμα και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Η περιπέτεια όμως του μοντέλου δεν σταματά μόνο σε αυτό, καθώς μπορεί να μεταφέρει και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό mountain bike, το Peugeot eM02 FS Powertube, που κινείται με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό του. Αποτελεί τον πρόδρομο μίας νέας γενιάς ηλεκτρικών ποδηλάτων (eBikes) με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό, από την ?μάρκα του λιονταριού?. Με κύριο χαρακτηριστικό του την ευελιξία, χάρη στη διπλή ανάρτησή του, το ποδήλατο αυτό αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο στις απαιτητικές ορεινές βόλτες.

Αποθηκεύεται στο πίσω μέρος σε ειδική θέση μεταφοράς ποδηλάτου στον κοτσαδόρο. Το κίτρινο σατινέ ανοδιωμένο χρώμα, το οποίο είναι πανομοιότυπο με τα αυτοκόλλητα του αμαξώματος, έρχεται σε αντίθεση με τη μαύρη πόρτα του χώρου αποσκευών.

 

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην Γενεύη σε μία μοναδική γκρι απόχρωση, που συμβάλλει στην δυναμική του εικόνα δίνοντας παράλληλα και την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για περιπέτεια. Η μαύρη ματ προστατευτική λωρίδα στο χείλος του καπό, προσφέρει την απαραίτητη προστασία από μικροχτυπήματα από χαλίκια. Από το ίδιο υλικό είναι καλυμμένη και η 5η πόρτα.

Διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης. Στην καθημερινότητα χρησιμοποιείται η κίνηση εμπρός, για δύσκολες καταστάσεις μπαίνει η τετρακίνηση όπου το σύστημα μετάδοσης φροντίζει για τη μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης, ενώ υπάρχει και το πρόγραμμα LOCK το οποίο κλειδώνει τον πίσω άξονα και έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικές καταστάσεις κίνησης εκτός δρόμου.

Οι απότομες κλίσεις δεν είναι πλέον εμπόδια. Ο κινητήρας BlueHDi 130, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, προσφέρει αβίαστα ροπή 300 Nm.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Source: LarissaNet