Τα έγγραφα για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου υπέγραψε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με στόχο την αναζωογόνηση της αμερικανικής βιομηχανίας και την προστασία της εθνικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, οι ΗΠΑ επιβάλλουν δασμό 25% στον εισαγόμενο χάλυβα και δασμό 10% στο εισαγόμενο αλουμίνιο, όπως είχε υποσχεθεί ο Τραμπ όταν αποκάλυψε το σχέδιο την 1η Μαρτίου. Από την επιβολή δασμών εξαιρούνται προς το παρόν ο Καναδάς και το Μεξικό μέχρις ότου μπουν σε τροχιά οι διαπραγματεύσεις για την NAFTA, ενώ η πόρτα μένει «ανοιχτή» και για άλλες χώρες.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εξήγησε πως οι δασμοί στα μέταλλα θα προστατέψουν τις ρημαγμένες βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε μεγάλη ευελιξία και συνεργασία προς αυτούς που οι ΗΠΑ θεωρούν «πραγματικούς φίλους». Έχει μάλιστα αναθέσει στον εμπορικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Robert Lighthizer να διαπραγματευτεί με τις χώρες που επιθυμούν εναλλακτικές λύσεις στους δασμούς.

«Αν δεν θέλετε να πληρώσετε δασμούς, φέρτε τα εργοστάσιά σας στις ΗΠΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, ενώ σημείωσε ότι οι στρατιωτικές σχέσεις θα ληφθούν επίσης στα υπόψη για εξαιρέσεις άλλων χωρών από τους δασμούς.

Οι δασμοί «θα είναι δίκαιοι για τις άλλες χώρες, ιδίως για αυτές που μας συμπεριφέρονται καλά», είπε ο Τραμπ. Αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι ο κάθε εμπορικός εταίρος των ΗΠΑ έχει την επιλογή να ζητήσει να εξαιρεθεί από τους δασμούς και οι σύμμαχοι θα εξαιρεθούν εάν μπορέσουν να αποδείξουν ότι οι δασμοί θα βλάψουν την εθνική τους ασφάλεια.

Το σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ σε 15 ημέρες, ανέφερε αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Στο πλευρό του Τραμπ ο Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ της Tesla παραπονιέται στον Τραμπ για τους δασμούς που επιβάλλει η Κίνα στα αυτοκίνητα.

«Δεν πιστεύετε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα πρέπει να έχουν ίσους και δίκαιους κανόνες για τα αυτοκίνητα; Που σημαίνει ίδιους δασμούς εισαγωγών και άλλα τέτοια στοιχεία;», γράφει ο Μασκ ως απάντηση σε μια ανάρτηση του Τραμπ στο Τwitter αναφορικά με το εμπόριο με την Κίνα. «Είμαι εν γένει κατά των δασμών στις εισαγωγές αλλά οι ισχύοντες κανόνες κάνουν δύσκολη την κατάσταση. Είναι σαν να τρέχεις σε Ολυμπιακούς με σανδάλια».

Σύμφωνα με τον Μασκ, η Κίνα επιβάλλει δασμό 25% στις εισαγωγές αμερικανικών αυτοκινήτων, ενώ ο αντίστοιχος δασμός στις ΗΠΑ για τα κινεζικά οχήματα είναι 2,5%. Ο επικεφαλής της Tesla, προσθέτει ότι καμία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δεν μπορεί να έχει στην κατοχή της ούτε καν το 50% του δικού της εργοστασίου σε μια ασιατική χώρα, ενώ οι κινεζικές εταιρείες έχουν την ιδιοκτησία των δικών τους μονάδων στις ΗΠΑ.

Πηγή:  capital.gr