Δεν πρόλαβε να βγει στον «αέρα» η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», και κατέρρευσε από το τεράστιο ενδιαφέρον ιδιοκτητών ακινήτων για την επιδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και από τα τεχνικά προβλήματα. 

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα επρόκειτο να «ανοίξει» σήμερα για τους ενδιαφερόμενους, μετά από ολιγοήμερη αναβολή, κατά την οποία σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος «ολοκληρώθηκαν οι τεχνικές παρεμβάσεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής της πλατφόρμας σε πραγματικές συνθήκες».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε από πολίτες για την ένταξη στο πρόγραμμα, αλλά και λόγω τεχνικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο server του υπουργείου, με αποτέλεσμα τελικώς η πλατφόρμα να τεθεί εκτός λειτουργίας. Σε κάθε περίπτωση το πρόβλημα οξύνθηκε λόγω της γενικότερης καθυστέρησης που υπήρξε στο πρόγραμμα και η οποία υπήρξε η αφορμή για τη δημιουργία ουράς αναμονής από πολίτες.

Πάντως, ο Σύλλογος Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα, ζητώντας την αναβολή της έναρξης του προγράμματος.

Source: LarissaNet