Απαντώντας σε ερωτήσεις για την αποπομπή των διοικητών στα δύο μεγαλύτερα Ταμεία της χώρας, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε ότι ο διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ παραιτήθηκε με δική του πρωτοβουλία για να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2019, ενώ ο διοικητής του ΕΦΚΑ κλήθηκε να παραιτηθεί προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Ο υφυπουργός δήλωσε ότι ο Αθανάσιος Καποτάς, διοικητής του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης & Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), είχε υποβάλει την παραίτησή του εδώ και αρκετές ημέρες. Ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος έκανε δεκτή την απόφαση, εκτίμησε ότι ο διοικητής αποφάσισε να παραιτηθεί επειδή χρονικό περιθώριο 18 μηνών από την ημέρα που παραιτείται κάποιος από τη θέση  του μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης των εκλογών.

Ακόμα, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε ότι είχε επιλέξει ο ίδιος τον Αθανάσιο Μπακαλέξη για την ηγεσία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Του ζήτησε όμως να παραιτηθεί κι εκείνος δεν έφερε αντίρρηση. Ο υφυπουργός τόνισε ότι η αλλαγή στη διοίκηση  δεν αποτελεί μομφή προς το πρόσωπο του κ. Μπακαλέξη. Ανέφερε ότι τη θέση θα καταλάβει τώρα πρόσωπο τεχνολογικά καταρτισμένο για το επόμενο βήμα του φορέα.

 

«Ζήτησα την παραίτηση του κ. Μπακαλέξη, διότι πρέπει να προχωρήσουμε ταχύτερα σε θέματα για τα οποία ο ΕΦΚΑ έχει ξεχωριστές ανάγκες, όπως είναι οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα μηχανογραφικά συστήματα, η ταχύτερη έκδοση των συντάξεων και άλλα» εξήγησε ο κ. Πετρόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μπακαλέξης επιτέλεσε με επιτυχία το καθήκον του το πρώτο έτος λειτουργίας του ΕΦΚΑ, «ένα έτος πολύ σημαντικό για τη λειτουργία του».

«Πρόκειται για ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα, το οποίο κανείς δεν ανέμενε. Αποδείξαμε και με τη συμμετοχή του κ. Μπακαλέξη ότι αυτό το έργο που είχαμε διακηρύξει, ήταν δυνατό και εφικτό να γίνει με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της κοινωνικής ασφάλισης στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας» συμπλήρωσε..

«Αφού συμπληρώθηκε το πρώτο έτος, που βάλαμε τα θεμέλια, πλέον, είμαστε στην επόμενη περίοδο, κατά την οποία θα κάνουμε τα τεχνολογικά θαύματα της οργάνωσης του ΕΦΚΑ με την επιλογή ενός ανθρώπου που θα είναι ικανός από άποψη ειδίκευσης» είπε.

Source: LarissaNet