Βαλεντίνο Ρόσι θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο MotoGP -και μάλιστα στο κορυφαίο επίπεδο- μέχρι την ηλικία των 41 ετών, καθώς ανακοινώθηκε και επισήμως η διετής επέκταση του συμβολαίου του με την εργοστασιακή Yamaha.

Ο τελευταίος αναβάτης που συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μετά την ηλικία των 40 ετών ήταν ο Αμερικανός Κόλιν Έντουαρντς, το 2014. Δίπλα στον «γιατρό» θα βρίσκεται ο Μάβερικ Βινιάλες, ο οποίος νωρίτερα φέτος είχε επίσης συμφωνήσει την ανανέωση του συμβολαίου του με την ιαπωνική ομάδα.

Με εξαίρεση την ατυχή διετία 2011-‘12 που βρισκόταν στη Ducati, ο Βαλεντίνο Ρόσι βρίσκεται στην εργοστασιακή Yamaha από το 2004. Μαζί της έχει κατακτήσει τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP, το 2004-’05 και 2008-’09, και συνολικά 56 νίκες!

«Το Μάρτιο του 2016 που υπέγραψα το τωρινό μου συμβόλαιο αναρωτιόμουν αν θα ήταν και το τελευταίο μου στο MotoGP», παραδέχθηκε ο Βαλεντίνο Ρόσι. «Τότε, σκεφτόμουν ότι θα έπαιρνα την απόφαση [αν θα συνέχιζα] τα δύο χρόνια που θα ακολουθούσαν. Σ’ αυτή την περίοδο έφτασα στο συμπέρασμα ότι θέλω να συνεχίσω διότι το να αγωνίζομαι, το να είμαι αναβάτης του MotoGP, και ειδικά το να οδηγώ τη [Yamaha] M1 είναι αυτό που με κάνει να νιώθω ωραία.

Θέλω να ευχαριστήσω τη Yamaha, τον [αγωνιστικό διευθυντή] Λιν Τζάρβις και τον [διευθυντή της ομάδας] Μάιο Μερεγκάλι ειδικά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν, διότι η πρόκληση είναι δύσκολη: να είμαι ανταγωνιστικός μέχρι τα 40 μου χρόνια! Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο, και απαιτεί πολλή προσπάθεια από μέρους μου και πολλή προπόνηση, αλλά είμαι έτοιμος. Δεν μου λείπουν κίνητρα, και γι’ αυτό υπέγραψα για δύο χρόνια ακόμα».

Αυτή η ανανέωση σημαίνει ότι ο Ρόσι θα οδηγεί στα MotoGP για 25 συνεχόμενα χρόνια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ και θα κλείσει στην Yamaha 15 χρόνια «σχέσης».

BIG NEWS from the @ValeYellow46 signs a new deal with @YamahaMotoGP

The Doctor will be in for TWO more years after 2018