Συνάντηση με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, Τζόφρι Πάιατ, είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Παντελή Κολόκα.
Ο κ. Πάιατ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα Ιωάννινα στο πλαίσιο της οποίας συζήτησε με το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο διάφορα θέματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών για τομείς όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η τεχνολογία και το προσφυγικό.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στην ιστορία των Ιωαννίνων δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του Δήμου Ιωαννιτών για την ισχυροποίηση των δεσμών του με το Ισραήλ.
Όπως τόνισε ο κ. Πάιατ, οι σχέσεις αυτές μπορούν να έχουν άμεσες θετικές επιδράσεις στην περιοχή μας, τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της τεχνολογίας.
Ο ίδιος υποστήριξε μάλιστα πως τα Ιωάννινα μπορούν να αποτελέσουν ένα κομβικό σημείο ανάπτυξης της τεχνολογίας για όλη την Ελλάδα καθώς τόσο η γεωγραφική τους θέση όσο και το πανεπιστήμιό τους αποτελούν πολύ γερές βάσεις προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο κ. Μπέγκας, ανέπτυξε στον Πρέσβη τη στρατηγική του Δήμου Ιωαννιτών σε ότι αφορά την ανάπτυξη του Δήμου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “θέλουμε τα Γιάννινα να είναι μια ανοιχτή πόλη” και παραθέτοντάς του τις ενέργειες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και σε επίπεδο διπλωματίας πόλεων με τον κ. Πάιατ να δηλώνει ότι “οι κινήσεις αυτές είναι στη σωστή κατεύθυνση”.