Μία νέα εμπειρία στο διαδίκτυο θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις, χάρη στο δίκτυο οπτικών ινών, το οποίο μέρα με τη μέρα κατακτά ολοένα και περισσότερες γωνιές της Ελλάδας. Οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να συνδέονται απευθείας με οπτική ίνα, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουν μία αναβαθμισμένη εμπειρία επικοινωνίας με ταχύτητες 100 Mbps και 200 Mbps.

Με τις επιχειρήσεις του σήμερα να απαιτούν ταχύτητες Internet – «αστραπή», καθώς καλούνται να διαχειριστούν μεγάλους όγκους δεδομένων στο διαδίκτυο και -βέβαια- υπό αυστηρό χρονοδιάγραμμα, το δίκτυο οπτικών ινών αποτελεί τον κορυφαίο σύμμαχο στην παραγωγικότητα. Μάλιστα το δίκτυο οπτικών ινών δεν είναι πλέον ένα προνόμιο για τις μεγάλες μόνο επιχειρήσεις. Απευθύνεται σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, ακόμη και ατομικές, που αξιοποιούν τις δυνατότητες του διαδικτύου στη λειτουργία τους.

Capture9

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν μία τριπλή πρόκληση, καθώς το δίκτυο Fiber εξασφαλίζει εξαιρετική ταχύτητα διαδικτύου, σταθερότητα σύνδεσης, αλλά και μεγάλη χωρητικότητα. Προβλήματα όπως το buffering αποτελούν πλέον παρελθόν, το download και το upload δεδομένων από το διαδίκτυο γίνεται πιο γρήγορα και το streaming είναι αδιάλειπτο.

Στις επιχειρήσεις που δοκίμασαν ήδη τις υπηρεσίες Fiber, η διαφορά έγινε αμέσως αισθητή, καθώς το νέο δίκτυο τους «έλυσε τα χέρια». Η εταιρεία παραγωγής, υψηλής ποιότητας οπτικοακουστικού υλικού GAPTV Facilities, αλλά και η ελληνική startup TAMASENCO, που σχεδιάζει βίντεο παιχνίδια, επέλεξαν το δίκτυο οπτικών ινών WIND Business Fiber, καθώς οι δραστηριότητές τους απαιτούν ταχύτητα αλλά και σταθερότητα διαδικτύου. Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν πως η ποιότητα και η παραγωγικότητα έχουν αναβαθμιστεί.

Capture7

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο Γιώργος Πετρόπουλος, σκηνοθέτης – παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρείας GAPTV Facilities, «με το WIND Fiber τεράστια αρχεία ήχου και εικόνας, φεύγουν σαν ένα απλό SMS. Μέχρι να πατήσω το κουμπί να σηκωθώ από την καρέκλα και να ξανακοιτάξω την οθόνη έχει φύγει ένα  1 Giga». «Αυτό και μόνο έχει αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Κουτσομήτσος, ιδρυτής της ελληνικής startup TAMASENCO τόνισε πως «το Internet είναι η βάση της δουλειάς μας. Γι’ αυτό και το WIND Fiber είναι ένα  πραγματικό εργαλείο για εμάς. Τώρα η δουλειά βγαίνει σε λιγότερο χρόνο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχεις τα ίδια εργαλεία που έχουν και στο εξωτερικό, τότε μόνο πας μπροστά».

Να σημειωθεί ότι η δημιουργία του δικτύου οπτικών ινών της WIND -μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου ύψους 500 εκατ. ευρώ- αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2019, ενώ η Αττική θα απολαμβάνει το ολοκληρωμένο στο 100% δίκτυο εντός του 2018.

Πηγή: capital.gr