-Γράφει η Αλεξοπούλου Βασιλική-


Τα παραμύθια ή τα βιβλία γραμμένα για παιδιά που διαβάσαμε στην παιδική μας ηλικία είναι τα κείμενα που μας καθορίζουν ασυνείδητα, δίχως να το συνειδητοποιούμε. Γι’ αυτό, η επιλογή βιβλίων με ηθικά διδάγματα από τους γονείς είναι μείζονος σημασίας. Τέτοια αξιόλογα μηνύματα περνά και το βιβλίο «Αγαπημένα Κλασικά Παραμύθια», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα θα ασχοληθούμε με το δεύτερο βιβλίο της σειράς. Η Ωραία Κοιμωμένη που έπεσε σε λήθαργο προσμονώντας την αληθινή αγάπη ενός πρίγκιπα, τα Τρία γουρουνάκια που σώθηκαν χάρη στην εξυπνάδα του μεγάλου αδερφού, η κυρά-Χόλε που έμαθε στη ράθυμη Κλεμεντίν την αξία της εργατικότητας και η μικρή αλλά θαρραλέα γοργόνα Άριελ, είναι μερικά μόνο από τα παραμύθια του δεύτερου βιβλίου της συλλογής.

Οι ηθικές αρετές που τονίζονται στα παραμύθια είναι πάμπολλες: η γενναιότητα, η αποφασιστικότητα, η καλοσύνη, η εργατικότητα, η φιλία και η αγάπη. Οι ήρωες των παραμυθιών, δοσμένοι μέσα από μία μεστή αφήγηση, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των μικρών παιδιών. Έτσι, από άυλοι γίνονται απτοί, τα παιδιά μπορούν να τους φανταστούν και να τους «αγγίξουν». Σε αυτό συνδράμει και η εξαιρετική εικονογράφηση που ανταποκρίνεται πλήρως στην αφήγηση. Τα ζωηρά χρώματα, οι πλούσιες εικόνες και η αποτύπωση της λεπτομέρειας δεν θα αφήσουν κανένα ασυγκίνητο, ούτε τους γονείς ούτε τα παιδιά.

Σας παροτρύνω, λοιπόν, να διαβάσετε το βιβλίο και να βυθιστείτε στον φανταστικό κόσμο των κλασικών παραμυθιών. Εσείς με ποιον ήρωα ταυτίζεστε; Ποιος ήρωας κάνει την καρδιά σας να φτερουγίζει περισσότερο;


Βρείτε το βιβλίο στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005344/agaphmena-klasika-paramythia-2

Μην παραλείψετε να ρίξετε μια ματιά και στο πρώτο βιβλίο:

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003717/agaphmena-klasika-paramythia