Είναι νέος και ταλαντούχος με πλούσιο βιογραφικό. Στο ενεργητικό του καταγράφηκαν ήδη πολύ ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στη μαύρη κωμωδία «60 λεπτά» του Άνθιμου Κατιρτζόγλου και υποδύεται, μία μυστηριώδη προσωπικότητα, το Γιώργο το φαρμακοποιό σε μία παρέα πέντε διαδικτυακών φίλων.
Η Polispost τον διέκοψε για λίγο από τις πρόβες, προκειμένου να μας πει, όσα περισσότερα γίνεται τόσο για την παράσταση, όσο και για τον ίδιο.
Σημερινός μας καλεσμένος ο Δημήτρης Δανάμπασης
Δημήτρη μου, πόσο πολύ πιστεύεις ότι η παράσταση “60 λεπτά” θα αγγίξει το κοινό;
Διανύουμε ήδη, το τρίτο τριήμερο των παραστάσεων μας, στο Θέατρο Σοφούλη κι αυτή η ενέργεια του κόσμου που εισπράττω σε κάθε παράσταση που βρίσκομαι επί σκηνής είναι και η ανταμοιβή μου. Το κοινό το ευχαριστιέται, επικοινωνεί, γελάει και περνάει όμορφα. Αυτά είναι ωραία σημάδια. Ο λόγος, γιατί απλούστατα, προσεγγίζει πολύ εύστοχα και επιτυχημένα, ένα φαινόμενο της εποχής μας. Καταφέρνει μέσα από έναν συνδυασμό ευφυούς κειμένου και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας πλοκής να προβληματίσει και να συγκινήσει το θεατή. Επίσης το γεγονός ότι οι δυνατές ερμηνείες των ηθοποιών πάνω στην σκηνή, επιτυγχάνουν το στόχο, ο οποίος είναι να μοιραστούν μια αλήθεια με τον θεατή.
Πώς θα περιέγραφες την παράσταση στον κόσμο; Και πώς θα περιέγραφες τον ρόλο σου;
Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία με στοιχεία ψυχολογικού μυστηρίου. Αγγίζει τον θεατή, αλλά ταυτόχρονα τον προβληματίζει. Υποδύομαι τον Γιώργος, έναν φαρμακοποιό, έναν “αινιγματικό” τύπο, που θέλει να φτάσει στον στόχο του - δεν θα σας αποκαλύψω ποιος είναι - και επιλέγει να το κάνει την ημέρα των γενεθλίων του.
Μέσα στην παράσταση ακούγονται αλήθειες για την τωρινή κατάσταση της κοινωνίας;
Ναι, οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πάρα πολύ δύσκολες αυτή την εποχή. Πόσο μάλλον όταν συνυπάρχουν μέσα σ’ ένα διαδικτυακό περιβάλλον. 
Πόσο πολύ σε δυσκόλεψε να μπεις στο πετσί του ρόλου;
Στην αρχή δεν θα σου κρύψω ότι προβληματίστηκα, γιατί το θεώρησα κόντρα ρόλο, αλλά τελικά κατέληξα σε αυτό που μου έλεγε ο καθηγητής μου στην δραματική σχολή, ότι “ρόλος είναι όλα όσα μπορεί να είσαι εσύ”. Από κει και πέρα η μόνη πρόκληση ήταν να καταφέρουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά εμείς οι έξι χαρακτήρες πάνω στην σκηνή, ώστε να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα.
Είναι αλήθεια ότι τα social media αποξενώνουν τους ανθρώπους και τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει; Πως το θέατρο μπορεί να βοηθήσει αυτή την κατάσταση;
Πιστεύω ότι είναι φαινόμενο της εποχής μας. Έχει δημιουργηθεί μια πλασματική πραγματικότητα, η οποία έχει οδηγήσει στην πλήρη αποξένωση μας. Σαφώς δεν αφορίζουμε το διαδίκτυο, δεδομένου ότι έχει πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Το θέμα είναι η σωστή χρήση του! Το κακό είναι, ότι πολλές φορές οι άνθρωποι, παρουσιάζουν μία διαδικτυακή εικόνα του εαυτού τους, η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που πραγματικά είναι. Θέλω να ελπίζω ότι το θέατρο μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να βγει από αυτήν την κατάσταση και να του ανοίξει νέους ορίζοντες.
Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;
Έχω κάποιες προτάσεις για δουλειές, βρίσκομαι στο στάδιο της συζήτησης και εν καιρό θα μπορέσω να σας μιλήσω με περισσότερες λεπτομέρειες.
Λίγα Λόγια για την Παράσταση:
Θέατρο Σοφούλη
Για 3 ακόμα παραστάσεις. 23-24 και 25 Μαρτίου.
O Άνθιμος Κατιρτζόγλου, μετά την επιτυχημένη παράσταση ‘’Νευρικοί Εραστές’’ επιστρέφει με το θεατρικό έργο ΄΄60 Λεπτά΄΄. Τα ‘’60 Λεπτά’’ είναι μία μαύρη κωμωδία όπου δίνεται έμφαση σε 6 διαφορετικούς χαρακτήρες, μέσα από τους οποίους γνωρίζουμε τα ερωτικά και τα συναισθηματικά τους κίνητρα. Μία παρέα άγνωστων ΄΄φίλων΄΄ μέσα από το διαδίκτυο, ένας φαρμακοποιός, ένας πολιτικός, μία σχεδιάστρια μόδας, ένα μοντέλο, ένας ψυχολόγος και μία θεατρική παραγωγός, συναντώνται σε ένα πάρτι γενεθλίων, μέσα στο οποίο δοκιμάζονται οι συμπεριφορές και οι χαρακτήρες τους. Μέσα από ένα παιχνίδι που ξεκινάει, φανερώνονται οι διάφορες πτυχές του εαυτού τους.. Το παιχνίδι ξεκινάει και έχουν λιγότερο από … 60 λεπτά. Έξι άγνωστοι κρύβουν ένα μυστικό που… δεν το ξέρουν..