Η ευτυχία είναι δίπλα μας, γύρω μας, παντού. Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια της καρδιάς μας και τότε θα μας εμφανιστεί σαν θείο δώρο. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ευτυχία. Όμως, η ρουτίνα και η επανάληψη μας κουράζουν και μας απομακρύνουν από την επαφή μας με αυτήν. Πώς μπορεί κάποιος να πλησιάσει την ευτυχία;  Το βιβλίο «Πώς να είσαι ευτυχισμένος» της συγγραφέα Άννας Μπαρνς, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, έρχεται να σου ανοίξει το δρόμο προς το χαμόγελο.

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005366/pws-na-eisai-eytyxismenos

Συγκεκριμένα, δίνει απλές συμβουλές που μπορείς να εφαρμόσεις στην καθημερινότητά σου, για να την κάνεις να ακτινοβολήσει ξανά. Για παράδειγμα, τονίζει πόσο σημαντικό είναι να εστιάζουμε στο παρόν και στην  αγάπη προς τον εαυτό μας, για να συνδεθούμε ξανά με την ουσία και το νόημα της ζωής. Οι συμβουλές που δίνει είναι πολύ πρακτικές και άμεσα εφαρμόσιμες στη ζωή μας.

Επιπλέον, εκτός από τον συμβουλευτικό χαρακτήρα, το συγκεκριμένο βιβλίο περιλαμβάνει αισιόδοξα ρητά και πολύχρωμες εικόνες που θα προσθέσουν χρώμα και στη δική σας καθημερινότητα. Ακόμη, οι διασκεδαστικές δραστηριότητες που περιέχει καθώς και η έμφαση σε θέματα διατροφής και άσκησης θα σας βοηθήσουν να γίνετε ένας πιο υγιής άνθρωπος.

Όπως λέει και ο Αριστοτέλης, η ευτυχία εξαρτάται από εμάς. Όλα είναι θέμα αντίληψης . Αν μπορέσεις να αλλάξεις τον τρόπο που αντιμετωπίζεις πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις και υιοθετήσεις μια πιο θετική στάση απέναντι στη ζωή, τότε είναι σίγουρο ότι θα λάμψεις από ευτυχία και θα είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις τις αναποδιές και τα εμπόδια της ζωής .