Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση στην καθημερινότητά σας;

Μην κάνετε στους άλλους, αυτά που δεν θέλετε να κάνουν οι άλλοι σε σας.

Ισοκράτης

Ø Τι ιδιαιτερότητες έχουν οι μικροί μας φίλοι ως αναγνώστες; Είναι πιο δύσκολο να τους τραβήξεις την προσοχή;

Όταν ασχολείσαι με τα μικρά παιδιά πρέπει να είσαι πάντα ετοιμοπόλεμος! Πρέπει όλες οι αισθήσεις σου να είναι σε εγρήγορση με ναυαρχίδα όλων τη φαντασία. Η τελευταία σου επιτρέπει να σκέφτεσαι, να ονειρεύεσαι, να αφουγκράζεσαι και να αντιλαμβάνεσαι με τα παιδικά μάτια που το όριό τους είναι ο ουρανός. Η φαντασία από τη μία και η ειλικρίνεια από την άλλη που πρέπει να χαρακτηρίζει τη σχέση σου με τα παιδιά δημιουργεί ισχυρούς συνεκτικούς δεσμούς που μετατρέπουν τα παιδιά σε διψασμένους αναγνώστες.

Ø Ποιες είναι οι βασικές λογοτεχνικές σας επιρροές;

Προτιμώ κατά βάση την ελληνική λογοτεχνία. Κι αυτό γιατί διαβάζω ένα έργο στη γλώσσα που γράφτηκε. Στη μεταφρασμένη λογοτεχνία, αισθάνομαι πως χάνω στην ουσία, την αξία της μητρικής γλώσσας του συγγραφέα. Νομίζω πως ο πρώτος συγγραφέας που διάβασα στην εφηβεία μου ήταν ο Ξενόπουλος. Από εκεί και έπειτα, λάτρεψα την πρωτοποριακή για την εποχή «προφορική» γραφή του Κώστα Ταχτσή, με τους ιδιωματισμούς, την αμεσότητα και τη ζωντάνια της.

Ø Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου;

Πρωτίστως με ώθησε στην συγγραφή η επιτακτική εσωτερική ανάγκη της έκφρασης, το συσσωρευμένο υλικό μέσα μου επαναστατούσε, αναζητούσε διέξοδο.

Ø Πώς εκτιμάτε τη σχέση των Ελλήνων με το βιβλίο;

Έχει δρόμο ακόμα νομίζω. Σίγουρα δεν είναι, όπως φαίνεται, μέρος της κουλτούρας μας, όπως για παράδειγμα είναι στον Ευρωπαίο. Νομίζω πως ο Έλληνας διαβάζει κυρίως το καλοκαίρι στην ξαπλώστρα του.

Ø Φέτος συμμετείχατε σε κάποιες σειρές σε μεγάλο κανάλι σας αρέσει να πειραματίζεσθε επαγγελματικά;

Ναι μου αρέσει αρκετά να δοκιμάζομαι σε διάφορους τομείς αυτό φαίνεται και από τις σπουδές μου στο παιδαγωγικό, στο ισπανικό ινστιτούτο και στο θέατρο των αλλαγών.

Ø Φέτος τι κάνετε επαγγελματικά;

Εργάζομαι σε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, σε κανάλι και ετοιμάζω καινούριο βιβλίο το οποίο θα εκδοθεί προσεχώς. Θα είναι μυθιστόρημα με ωραία πλοκή.

Ø Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα γι’ αυτή τη συνέντευξη και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και παραγωγική συνέχεια στο συγγραφικό σας έργο. Κλείνοντας θα θέλαμε ο τελευταίος λόγος να είναι δικός σας…

Εκείνο που έχω να τονίσω είναι ότι χρέος κάθε ανθρώπου είναι η κατάκτηση της αυτογνωσίας και μέσω αυτής η αυτοβελτίωση. Όπως είπε και ο Σωκράτης είναι αδιανόητο κάποιος να ασχολείται με υποθέσεις άλλων, όταν δεν έχει βάλει τάξη στον εαυτό του τον ίδιο. Τελειώνοντας θα ήθελα να εκφράσω την πεποίθηση ότι ο μόνος δρόμος να «σωθούμε», τόσο ως λαός, όσο και ως άτομα είναι να ανατρέξουμε στην πολιτιστική κληρονομιά μας.

( Στα γυρίσματα για την σειρά Kάτι χωρισμένα παλικάρια)

( Στα γυρίσματα για την σειρά Παρθένα Ζωή)

(Στο Θέατρο των Αλλαγών με τον δάσκαλό μου Θοδωρή Αθερίδη)