Με επετειακή φανέλα, για τη συμπλήρωση 50 ετών από το έπος του 1968, παρουσιάστηκε η Ένωση στο ντέρμπι (17:00) με τον ΠΑΟΚ για την 22η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ. Στο στήθος υπάρχει ειδικό σήμα και παράλληλα το σορτσάκι είναι μαύρο.

inner
inner

inner
inner
inner
inner
inner

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ πριν το ματς

«Συμπληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από την ημέρα, που η ΑΕΚ έγινε… Βασίλισσα Ξανά με την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα στον Τελικό με την περίφημη Κίντερ Μπολόνια. Η οικογένεια της ΑΕΚ τιμά τους αθλητές της Λωζάννης και δεν τους ξεχνά.

Όμως, η εφετινή χρονιά είναι αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στην επέτειο του έπους του ’68. Για το λόγο αυτό οι παίκτες της «Βασίλισσας» θα φορέσουν σήμερα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ επετειακή φανέλα, που παραπέμπει στο «Καλλιμαρμάρειο» θαύμα της 4ης Απριλίου, με το έμβλημα της φανέλας του Αμερικάνου, του Τρόντζου, του Ζούπα, του Βασιλειάδη, του Λαρεντζάκη, του Χρηστέα, του Τσάβα, του Πετράκη, του Νεσιάδη, του Δημητριάδη.

Η οικογένεια της ΑΕΚ θα τιμά μια ζωή εκείνους, που άφησαν στον σύλλογο ως προίκα την πιο βαριά παρακαταθήκη του ελληνικού μπάσκετ.

Το 1968, ως η πρώτη αθλητική επιτυχία της χώρας στην Ευρώπη, αλλά και το μήνυμα που εκπέμπει από τότε σε όλη την Οικουμένη, εξακολουθούν να οδηγούν την παρούσα Διοίκηση, τα στελέχη, τους προπονητές και τους αθλητές της».

Πηγή: sport-fm.gr