Αθήνα, Αβάνα, Ανατολικό Λονδίνο, Τελ Αβίβ, Ναγκασάκι, Βαρκελώνη. Πόλη – Ταράτσες. Εικόνες που δημιουργούν ιστορίες και ιστορίες που «λέγονται»με μουσική. Αφηγητής, ο Πέτρος Κλαμπάνης μαζί με το μπάσο του.

Όλα αυτά τα συστατικά οδήγησαν τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ελληνα δεξιοτέχνη της τζαζ μουσικής να εμπνευστεί και να υλοποιήσει ένα νέο video project με τίτλο “Rooftop stories”. Με άλλα λόγια, ένα video σε κάθε πόλη που επέλεξε παίζοντας ο ίδιος πάνω σε μια ταράτσα το μπάσο του.

Αλλά, το project «γέννησε» και ένα live. Διαβάζω σχετικά: «Στις ταράτσες των πόλεων που παρουσιάζουν για τον ίδιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανέβηκε ο Πέτρος Κλαμπάνης για να καταγράψει τις δικές του “Rooftop Stories”, και για πρώτη φορά θα τις παρουσιάσει ζωντανά σε μια solo συναυλία στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου, το Σάββατο 28 Απριλίου».

Από τις ταράτσες του Κόσμου στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου όπου «κοντραμπάσο, λούπες, κρουστά και φωνή θα συνθέσουν ένα ηχητικό ταξίδι σε πόλεις και αγαπημένα τραγούδια που θα μας ξανασυστηθούν μέσα από τη ματιά του Πέτρου Κλαμπάνη».

kampanis-1

Σε ένα σημείωμα των διοργανωτών διαβάζω: «Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να επιστρέφει από τον προορισμό του χωρίς souvenir. Οι περισσότεροι βγάζουν φωτογραφίες, οι πιο ρομαντικοί αγοράζουν καρτ ποστάλ και οι αφηρημένοι ξεχνούν στην τσέπη τους ένα εισιτήριο τρένου. Όλοι όμως έχουμε την ανάγκη να κρατήσουμε ένα ενθύμιο. Κάτι που μας θυμίζει πως περάσαμε κάποτε από έναν τόπο και αφήσαμε τα ίχνη μας με έναν δικό μας τρόπο. Αυτή η ίδια εσωτερική ανάγκη ώθησε τον Πέτρο Κλαμπάνη στη δημιουργία του νέου video project με τίτλο “Rooftop stories”. Μόνο που εδώ, οι αναμνήσεις δημιουργούνται ανάλογα με τη μελωδία που ψιθυρίζει κάθε πόλη, και που για να την αφουγκραστεί κανείς πρέπει να ανέβει κάπου ψηλά, εκεί όπου ο θόρυβος θυμίζει καμιά φορά τραγούδι».

Πηγή: protothema.gr