ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ-ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ! ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ!

Κυρίαρχο θέμα στις συζητήσεις όλων των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας είναι, από την προηγούμενη Τετάρτη που η ΕτΕ αποκάλυψε, το σκάνδαλο στο Υποκατάστημα της Εθνικής και της περίεργης διακίνησης μεγάλων ποσών από βιβλιάριο σε βιβλιάριο, με την εμπλοκή πολλών καταθετών είτε που γνώριζαν είτε που αγνοούσαν όπως οι ίδιοι δηλώνουν.

Το μέγεθος του σκανδάλου και της …πυραμίδας-έτσι αποκαλούν πρώην τραπεζικοί την απάτη- εξέπληξε ακόμα και τους πιο δύσπιστους και με τα στοιχεία που καθημερινά έρχονται στο φώς η έκπληξη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη και τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πίσω από την υπάλληλο που φέρεται να εμπλέκεται υπάρχουν και άλλοι συνεργοί.

Λένε χαρακτηριστικά ότι όλη αυτή η παρατράπεζα δεν ήταν δυνατόν να στηθεί από ένα μόνο άτομο και ούτε φυσικά να στηρίζεται σε χειρόγραφες καταγραφές και σημειώσεις.

Υποστηρίζουν ότι πίσω από την υπάλληλο υπήρχε στημένος ένας ολόκληρος μηχανισμός με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικό κατάλληλο για να υποστηρίζει αυτή την παράνομη διακίνηση του χρήματος το ποσό του οποίου όσο και να επιχειρούν κάποιοι να ….χαμηλώσουν δεν το καταφέρνουν!

Είναι προφανές ότι θα ακουστούνε και πολλές υπερβολές μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου, ωστόσο εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι καθημερινά εκδηλώνονται όλο και περισσότεροι πολίτες που ομολογούν ότι εμπιστεύθηκαν τα χρήματα τους και μάλιστα χωρίς καμμία διασφάλιση στην φερομένη ως υπεύθυνη για την απάτη υπάλληλο!!

Μάλιστα υπάρχουν μαρτυρίες από ανθρώπους που είχαν πιστέψει ότι επρόκειτο για επενδυτικό πρόγραμμα της Τράπεζας και ζήτησαν το ποσό που θα κέρδιζαν από την επένδυση των χρημάτων τους να κατατίθεται σε λογαριασμούς των παιδιών τους που σπούδαζαν!!

Ζητούσαν δηλαδή τα κέρδη τους, για άλλον 200 ευρώ ή 300 η άλλο ποσό, ανάλογα τι αντιστοιχούσε στον καθένα μηνιαίως να κατατίθενται για τις ανάγκες των παιδιών τους!

 Δεν γνωρίζουμε πως και γιατί κάποιοι ενήργησαν με αυτόν τον τρόπο, εκείνο που έχει αξία είναι ότι αποδέχτηκαν να ενταχθούν στο….επενδυτικό πρόγραμμα είτε σε γνώση τους είτε εν αγνοία τους,σε κάθε περίπτωση ωστόσο δεν δικαιολογούνται αφού και ένα μικρό παιδί θα αντιλαμβάνονταν ότι κάτι δεν πάει καλά!!

Ένα άλλο στοιχείο που δεν γίνεται κατανοητό από την πλειονοψηφία των πολιτών , αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η πληροφορία, είναι πως ενώ όλη αυτή η διακίνηση γινόταν για περισσότερα από 4 ή 5 χρόνια κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό και ιδιαίτερα από τους τραπεζικούς κύκλους!

Κάποιοι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις λένε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι η πραγματικότητα, αφού υπήρξαν αναφορές οι οποίες όμως πιθανόν λόγω γραφειοκρατίας να μη αξιολογήθηκαν καταλλήλως και για τον λόγο αυτό δεν…έσκασε το σκάνδαλο νωρίτερα!!

 Αν υπάρχουν ευθύνες ή όχι γι αυτή την υποτιθέμενη ολιγωρία είναι προφανές ότι θα αποδειχθεί μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας που είναι σε εξέλιξη και φυσικά θα καταλογισθούν αρμοδίως.

Σε καθημερινή βάση όσοι επισκέπτονται το συγκεκριμμένο υποκατάστημα γίνονται μάρτυρες των ερευνών που είναι σε εξέλιξη διαπιστώνοντας ότι καλούνται συνέχεια καταθέτες στα βιβλιάρια των οποίων βρέθηκαν  ποσά που διακινήθηκαν  από την υπό έρευνα υπάλληλο και σε συνεργασία με το κλιμάκιο των ελεγκτών επισημαίνουν που συμμετείχαν και που όχι στην διακίνηση των χρηματικών ποσών.

Επίσης, μειδιάματα προκαλεί σε όσους δεν εμπλέκονται στην δύσοσμη αυτή ιστορία και η συμπεριφορά κάποιων από τους καταθέτες στα βιβλιάρια των οποίων βρέθηκαν υψηλά ποσά, ή κατά διαστήματα …έκαναν το πέρασμά τους,και σήμερα εμφανίζονται έκπληκτοι και υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ιδέα για το γεγονός!!

Υπάρχουν ωστόσο και εκείνοι που σε φίλους και γνωστούς  λένε ότι έπεσαν θύματα πιστεύοντας ότι επρόκειτο για επενδυτικό πρόγραμμα  και αποδέχονται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα ελάμβαναν το 10% τόκο που τους είχε υποσχεθεί η υπό έρευνα υπάλληλος του υποκαταστήματος, επισημαίνοντας ότι σε καμμία περίπτωση αν το γνώριζαν δεν θα εμπλέκονταν σε τοκογλυφία.

Υπάρχει και η εκδοχή σύμφωνα με…επενδυτές, ότι τα χρήματά τους …έπαιζαν και στο ανταλλακτήριο των νομισμάτων, δηλαδή στο χρηματιστήριο των ισοτιμιών μεταξύ των ισχυρών νομισμάτων του πλανήτη και τα κέρδη από αυτή την διαδικασία ήταν αρκετά υψηλά για να δικαιολογούν το δέλεαρ του 10% τόκου σε μηνιαία βάση, δηλαδή 120%  σε ετήσια βάση!!  

Εκπληκτικές πράγματι καταστάσεις οι οποίες αν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα θα έλυναν και τον εφιάλτη με το χρέος της χώρας που την οδήγησε στον εξευτελισμό και στην φτωχοποίηση των Ελλήνων, αφού θα επενδύαμε όλα τα χρήματα της χώρας και σε λίγους μήνες από τα φοβερά και τρομερά κέρδη θα πληρώναμε όλες μας τις υποχρεώσεις!.

Μέσα στον ορυμαγδό των φημών και όσων ακούγονται καθημερινά, υπάρχουν και όσα λένε κάτοικοι του τόπου για τους οποίους έγινε προσπάθεια προσέγγισης από την υπό έρευνα υπάλληλο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας  για να ενταχθούν στο …επενδυτικό πρόγραμμα οι οποίοι αφού σε πρώτη φάση αρνήθηκαν, επιχειρήθηκε να μεταπειστούν από πρόσωπο που δεν είναι υπάλληλος στην Τράπεζα, δραστηριοποιείται ωστόσο στον…αστερισμό της χρηματαγοράς!!

Έντονε είναι επίσης οι φήμες για την διαδρομή του χρήματος και την κατάληξη του σε τράπεζα των Αραβικών Εμιράτων, αφού όπως ακούγεται,…επενδυτής στο βιβλιάριο του οποίου κατά καιρούς …περνούσαν πολλά χρήματα και από εκεί κατευθύνονταν σε άλλους λογαριασμούς, έλεγε δημόσια ότι γνωρίζει ότι τα χρήματα κατέληγαν σε λογαριασμό Τράπεζας συγκεκριμμένης Αραβικής χώρας!

Μάλιστα, και επειδή η Ελλάδα ακόμα τελεί σε καθεστώς Capital Controls τα χρήματα μεταφέρονταν σε λογαριασμούς Τραπεζών της Ευρωπαικής Ένωσης και στη συνέχεια χωρίς κανένα πρόβλημα κατέληγαν όπου κατέληγαν.

Φυσικά από το…καθημερινό μενού στις συζητήσεις δεν έλλειψε και ο ισχυρισμός ορισμένων που υποστηρίζουν ότι είναι σε γνώση τους η ύπαρξη κάποιων επιταγών με υψηλά ποσά, οι οποίες…εμπλέκονται στην πυραμίδα.

Τέλος και ενώ η έρευνα συνεχίζεται υπάρχουν κύκλοι στην Ελασσόνα και ιδιαίτερα μεταξύ όσων το ονόματα εμπλέκονται και όχι μόνο, και αυτό εκπλήσσει, εκτός φυσικά από την Τράπεζα που έχει κάθε λόγο να το επιθυμεί, που υποστηρίζουν μετά μανίας ότι δεν υφίσταται σκάνδαλό, ότι η όλη υπόθεση αφορά κάποια λίγα άτομα και το ποσό που διακινήθηκε δεν ξεπερνά κάποιες χιλιάδες ευρώ,και αυτό από μόνο του γεννά πλείστα όσα ερωτήματα για την σκοπιμότητα αυτής της πρωτοφανούς προσπάθειας για υποβάθμιση!!

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή την ιστορία δεν το έκαναν γνωστό, και δημιουργεί η όλη υπόθεση …άρωμα κλειστού κλάμπ, λές και το φύλαγαν σα να επρόκειτο για επτασφράγιστο μυστικό.

 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το μέγεθος της έκπληξης στους κατοίκους του τόπου. Δίνουν την αίσθηση ότι δρούσαν σε συνθήκες παρανομίας!!

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για σύμπτωση, η αγορά της Ελασσόνας λίγες μόνο ημέρες πρίν από το Πάσχα στην κυριολεξία είναι στην κατάψυξη, δεν κινείται τίποτα, δεν κυκλοφορεί καθόλου καταναλωτικό κοινό, λές και ξεκίνησε ο πόλεμος με την Τουρκία και όλοι κλείστηκαν στα σπίτια τους!!

Εκείνο που γνωρίζουμε όμως είναι ότι οσονούπω η τοπική αγορά θα νοιώσει στο …πετσί της τις δραματικές συνέπειες αυτής της …Πυραμίδας με απρόβλεπτες συνέπειες για πολλές από τις επιχειρήσεις που χρόνια τώρα υφίστανται την πολιτική της λεηλασίας από τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων.

πηγή ΕΚΔΟΣΗ της ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ