Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στο «μάτι του Κυκλώνα» το τελευταίο διάστημα και η ΕΠΟ έχει μπροστά της ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσει, προκειμένου να καθορίσει το μέλλον της.

Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ έχει σημάνει πλέον συναγερμό στα υψηλά κλιμάκια της Ομοσπονδίας ελέω και της κόντρας των δύο ομάδων για τον τίτλο του πρωταθλητή που κρίθηκε στις δικαστικές αίθουσες.

Πόσο μάλλον από την στιγμή που στη συνεδρίαση της Δευτέρας (23/4) η ΕΠΟ πήρε ξεκάθαρο μήνυμα από τους εκπροσώπους των FIFA, UEFA πως ο συγκεκριμένος τελικός έχει χαρακτήρα «crash test» και θα παίξει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παρθούν για το «ελληνικό πρόβλημα».

Δεν αναμενόταν άλλωστε να ανακοινωθεί κάποια απόφαση επί της εισήγησης του Χ. Χούμπερτ για Grexit. Αυτή θα παρθεί οριστικά και αμετάκλητα στην επόμενη συνεδρίαση της Μόσχας στις 10 Ιουνίου.

Μέχρι εκείνο το διάστημα, η ΕΠΟ θα δίνει εξετάσεις. Και το πιο δύσκολο τεστ που καλείται να περάσει με άριστα δεν είναι άλλο από την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου.

Αυτός όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Όπως προβλέπει η προκήρυξη κι όπως επιθυμούν οι υπερομοσπονδίες. Παρουσία κόσμου και των δύο ομάδων αλλά και με εκπροσώπους των FIFA, UEFA να είναι εκεί ώστε να τσεκάρουν από κοντά τα πάντα και να καταλήξουν στην οριστική απόφασή τους.

Είναι αντιληπτό πως εάν υπάρξουν γεγονότα τύπου Βόλου, η «απομόνωση» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Κρίνονται όλοι στις 12 Μαΐου.

Από εκεί και πέρα στη συζήτηση κατά την οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος παρουσίασε το πλάνο εκσυγχρονισμού της διοικητικής δομής και της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, προέκυψαν και μια σειρά από ζητήματα στα οποία οι εμπλεκόμενες πλευρές φέρονται να συμφώνησαν.

Συγκεκριμένα:

– Η ΚΕΔ θα παραμείνει με τον Περέιρα επικεφαλής, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές στην σύνθεσή της. Θα ενσωματωθεί ακόμα ένα μέλος από το εξωτερικό, όπως συνέβη πρόσφατα με τον Ισπανό Μαρίν.

– FIFA – UEFA δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εισαγωγή του VAR στην Super League τη νέα σεζόν, αν και υπήρξαν αμφιβολίες για το κατά πόσο αυτό θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει από την πρώτη αγωνιστική.

– Αποφασίστηκε η επιτάχυνση στις πειθαρχικές αποφάσεις που θα πρέπει να βγαίνουν το πολύ σε μια εβδομάδα.

-Θα καταργηθεί το Διαιτητικό για τα πειθαρχικά παραπτώματα και δε υπάρχει πλέον ανοχή στις δυσμενείς δηλώσεις των παραγόντων που θα παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα.

-Θα υπάρξει αναδιάρθρωση της Super League.

Πηγή: onsports.gr