Θέλετε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή; Επιθυμείτε κάτι, αλλά όλο το αναβάλλετε; Τότε χρειάζεται να θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να αφήνετε τίποτα στην τύχη του, αλλά να ζήσετε το παρόν. Αυτό υποδεικνύει η συγγραφέας Ξένια Κούρτογλου στο βιβλίο «Η καλύτερη ευκαιρία είναι…ΤΩΡΑ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/886/710/I-kaluteri-eukairia-einai-tora/

Συχνά εγκλωβιζόμαστε στην ρουτίνα της καθημερινότητας, αμελώντας ό,τι πιο σημαντικό έχουμε, τον εαυτό μας! Αυτό το βιβλίο μιλά στην ψυχή μας και μας υπενθυμίζει με απλό και άμεσο τρόπο να ζούμε την ζωή μας με τόλμη και αισιοδοξία, άσχετα από τα εμπόδια που συχνά εμφανίζονται. Αυτό επιτυγχάνεται αφού τονίζει ότι εμείς είμαστε οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τη ζωή μας και είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε τη χαρά.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύει διεξοδικά οποιονδήποτε τομέα μπορεί να μας ταλανίζει. Για παράδειγμα, ασχολείται με την οικογένεια, την καριέρα, την οικονομική κατάσταση, την φιλία, την ερωτική ζωή, την υγεία και την αυτοπεποίθηση. Σε καθένα από τους τομείς αυτούς αρχικά δίνονται σχετικές ιστορίες και ρήσεις και έπειτα χρήσιμα εργαλεία για να αναθεωρήσουμε παγιωμένες αντιλήψεις, σταματώντας  τις κακές συνήθειες, αντικαθιστώντάς τις με καλές.

Στην ουσία, πρόκειται για ένα μοναδικό ταξίδι αυτογνωσίας που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να επιβραβεύσουμε τις αρετές μας, με σκοπό να αποδεχτούμε εν τέλει τον εαυτό μας και να τον αγαπήσουμε. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αύριο. Η ευτυχία είναι δικαίωμα του καθενός και ανήκει στο «τώρα». Μην ξεχνάτε: «You only live once!!!”