Οι εκδόσεις Ψυχογιός για μία ακόμη φορά έρχονται να μας εκπλήξουν με ένα ανατρεπτικό, μα τόσο χρήσιμο βιβλίο! Τα «Γράμματα στον μελλοντικό εαυτό μου» είναι άγραφες επιστολές που έχουν σκοπό να νικήσουν το χρόνο σαν μία χάρτινη «χρονοκάψουλα», έτσι ώστε να διαφυλάξουν τις πολύτιμες αναμνήσεις μας.

Ο παραλήπτης αλλά και ο αποστολέας αυτής της αλληλογραφίας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Ο κάθε ένας από εμάς μπορεί να αφηγηθεί την καταγωγή του, πού θέλει να φτάσει, τον λόγο και τον σκοπό της ζωής του, να γράψει εμψυχωτικά λόγια προς τον μελλοντικό εαυτό του, τι δεν θέλει να ξεχάσει ποτέ… Στο τέλος αυτού του πολύτιμου βιβλίου υπάρχουν δύο κενές επιστολές χωρίς θέμα, για να γράψεις προσωπικές σκέψεις ή στόχους. Τα αυτοκόλλητα στο τέλος χαρίζουν μία πολύχρωμη νότα και κάνουν τη διαδικασία περισσότερο διασκεδαστική!

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα γράμματα;

Επιλέξτε ένα ήσυχο και γαλήνιο μέρος χωρίς θορύβους και περισπασμούς. Διαλέξτε το αγαπημένο σας στιλό και αφήστε την ψυχή και την καρδιά σας ελεύθερες. Τι θα θέλατε να θυμάστε μετά από πέντε ή δέκα χρόνια; Πώς θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας, αν μπορούσατε να κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο; Να θυμάστε πως όλα μπορούν να συμβούν, αν το επιθυμούμε πραγματικά. Έπειτα, η δύναμη μερικών λέξεων είναι τόσο καθολική, σαν να έχουμε υπερόπλα στην κατοχή μας. Μην είστε, λοιπόν, φειδωλοί με τις λέξεις! Στο τέλος, σφραγίστε τα γράμματα με ημερομηνία. Να ορίσετε και μία ημερομηνία για το πότε θα τα ανοίξετε! Και να θυμάστε: «Σήμερα η μέρα έχει κάτι το ιδιαίτερο. Εσένα. Να θυμάσαι ότι ζεις και, ό,τι ζεις, θα είναι άξιο να το θυμάσαι».

Αλεξοπούλου Βασιλική

 


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

ΓΡΑΨΕ ΤΩΡΑ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΦΥΛΑΞΕ ΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. 

Γράψε δώδεκα γράμματα στον εαυτό σου – όπως θα έκανες σε ένα ημερολόγιο – και σφράγισέ τα με τα αυτοκόλλητα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο. Όρισε μια ημερομηνία για να τα ανοίξεις και προσπάθησε να μην κρυφοκοιτάξεις μέχρι να φτάσει εκείνη η μέρα. Όταν έρθει η ώρα, άνοιξε τα γράμματα για να εκτιμήσεις το παρελθόν και όλα όσα έχεις καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια.


Βρείτε το βιβλίο εδώ:

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1004237/grammata-ston-mellontiko-eayto-moy?cid=1004237