Μια ομάδα ανθρώπων με περίσσια αγάπη για την ιστορία, την παράδοση και τη μουσική ετοίμασε με μεράκι και κόπο μια μουσική και αφηγηματική παράσταση αφιερωμένη στην ιστορία του Νέου Ελληνισμού με τίτλο : «Από την Πόλη στη Σμύρνη«.

Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Μυγδόνειο Αθλητικό Κέντρο (Κλειστό Γυμναστήριο) Χαλάστρας την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 8.30 μ.μ.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στην ιστορική περίοδο που ξεκινάει από την άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, διατρέχει τους αιώνες της τουρκοκρατίας και φτάνει ως τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη γενοκτονία του ποντιακού κι εν γένει μικρασιατικού ελληνισμού το 1922.

 

Εμπνευστής και «ψυχή» της παράστασης είναι ο μουσικός Δημήτρης Μάρκος. Τραγουδούν η Μαριάννα Ζάχου και ο Νίκος Πολύχρος και η Χορωδία A Cappella. Τη μουσική παράσταση πλαισιώνει η ιστορική αφήγηση από τον Κωνσταντίνο Μπατσιόλα.

Η παράσταση παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο φιλοθεάμον κοινό της Χαλάστρας. Τις δύο προηγούμενες χρονιές η παράσταση ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στην άλωση της Κωνσταντινούπολης. Φέτος το αφηγηματικό και μουσικό πρόγραμμα είναι επικεντρωμένο, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, στη Μικρασιατική Καταστροφή και στη γενοκτονία του ποντιακού κι, εν γένει, μικρασιατικού ελληνισμού.

Η παράσταση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη στήριξη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα.

Παράλληλα, οι συντελεστές της παράστασης θέλουν να εκφράσουν και τις θερμές ευχαριστίες τους και στους χορηγούς :

 

Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για τους συντελεστές της παράστασης.