Επεισοδιακή ήταν η επιστροφή του Λαρς Φον Τριερ στο Φεστιβάλ των Καννών επτά χρόνια μετά τον αφορισμό για τη «συμπάθεια» στον Χίτλερ.

Η προβολή της ταινίας του με τίτλο The House That Jack Built σημαδεύτηκε με μαζικές αποχωρήσεις θεατών που δεν άντεξαν τις σκηνές ωμής βίας.

Η ταινία με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Ούμα Θέρμαν καταγράφει τη φονική διαδρομή ενός σήριαλ κίλερ σε μια διάρκεια δεκαετιών.

«Αηδία, εμετικό, άθλιο, βάρβαρο» έγραψε ένας χρήστης του Twitter που είδε την ταινία με δημοσιογράφο του Vanity Fair να μεταδίδει ότι περισσότεροι από 100 θεατές έφυγαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής.

«Το να βλέπεις παιδιά να πυροβολούνται και να σκοτώνονται δεν είναι τέχνη ή διασκέδαση» δήλωσε δημοσιογράφος του Al Jazeera που επίσης αποχώρησε από την αίθουσα. «Ακρωτηριάζει παιδιά και περιμένει να κάτσουμε να δούμε τις σκηνές ντυμένοι στα ωραία μας φορέματα;» αναρωτήθηκε ένας άλλος από τους αποχωρήσαντες θεατές.

Η σκηνή που φέρεται να έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις είναι αυτή με τον Ματ Ντίλον να πυροβολεί δύο παιδιά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού πικνικ. Στην ταινία περιλαμβάνονται, επίσης, πλάνα από στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και σκηνές με μια εκ των πρωταγωνιστριών να κόβει το στήθος της.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: