Εξέγερση έχει ξεσπάσει σε φυλακή στην οποία κρατούνται πολιτικοί αντίπαλοι του καθεστώτος του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, σύμφωνα με συγγενείς τους.

Οι κρατούμενοι στην Ελ Ελικόιντε, στο κτήριο του αρχηγείου των μυστικών υπηρεσιών της Βενεζουέλας, ισχυρίζονται ότι έχουν καταλάβει μέρος του χώρου των κελιών, καταγγέλλοντας ότι οι φρουροί ξυλοκόπησαν έναν αντιφρονούντα.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Βενεζουέλα ξεπερνούν τους 300, σύμφωνα με την ομάδα πίεσης Foro Penal.

Το Ελ Ελικόιντε, κάποτε μεγάλο εμπορικό κέντρο, στεγάζει σήμερα τη Σεμπίν, βασική υπηρεσία πληροφοριών του «τσαβικού» καθεστώτος του ριζοσπάστη σοσιαλιστή, κατηγορούμενου ως λαϊκιστή Μαδούρο.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε φωτογραφία του φοιτητή Σαναμπρία, ενός από τους κρατούμενους, με μελανιασμένο πρόσωπο.

Ο Ντανιέλ Σεμπάγιος, πρώην δήμαρχος της πόλης Σαν Κριστόμπαλ στη δυτική Βενεζουέλα, ο οποίος κρατείται στις συγκεκριμένες φυλακές, τόνισε ότι ο ξυλοδαρμός του φοιτητή προκάλεσε εξέγερση, την οποία επιχείρησαν να καταστείλουν η Εθνοφρουρά και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με δακρυγόνα.

«Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, όλοι εμείς οι οποίοι κρατούμαστε εδώ, που μας έχουν απαγάγει εδώ και χρόνια χωρίς κανέναν σεβασμό σε Δικαιοσύνη και τυπικές διαδικασίες», ανέφερε ο κ. Σεμπάγιος μέσα από τις φυλακές στο αμερικανικό δίκτυο CNN.

Πηγή: protothema.gr