Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Καρδίτσα η αναμόρφωση του πεζοδρόμου Τιτάνων, πίσω από το 5ο Δημοτικό, ο οποίος ενώνει την Μ. Αλεξάνδρου με την Κουμουνδούρου.

Το συγκεκριμένο έργο αλλάζει πλήρως την όψη του πεζοδρόμου με την τοποθέτηση άλλων πλακών μετά από τσιμεντόστρωση, την δημιουργία παρτεριών και την τοποθέτηση φωτιστικών.

Παράλληλα δίνει τέλος σε ένα σημαντικό πρόβλημα που είναι η συνεχής χρήση του πεζοδρόμου για χώρο στάθμευσης αλλά αι κίνησης οχημάτων, που ακύρωνε το ρόλο του.

Πλέον έχουν τοποθετηθεί ειδικά μεταλλικά κολωνάκια που αποτρέπουν την είσοδο έκτος από δύο σημεία 25 μέτρων περίπου από κάθε πλευρά, επίσης οριοθετημένα με κολωνάκια, για αν εξυπηρετούνται τα παρκινγκ των πολυκατοικιών που βρίσκονται κοντά στις δύο εισόδους του πεζοδρόμου.

Η Τιτάνων πέραν του προβλήματος με τα οχήματα είχε πολλές σπασμένες πλάκες, ενώ σε αρκετά σημεία δημιουργούνταν και μεγάλες λακκούβες με νερό, σε περίπτωση βροχής, που δυσκόλευαν ακόμα και την πρόσβαση στο σχολείο. Στο θέμα αυτό δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή, όπως και στην εναρμόνιση της εικόνας που δημιουργείται τόσο με τον σχολείο όσο και με την παρακείμενη παιδική χαρά.

 

Π.Κ.

Source: KarditsaLive