Οι εκδόσεις Διόπτρα μας συστήνουν για τους καλοκαιρινούς μήνες ένα υπέροχο βιβλίο που συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη του ατόμου και την κατάκτηση της αυτοσυνειδησίας του. Το βιβλίο «Η επιτυχία κρυβόταν στο κομοδίνο μου» από τον συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη υπόσχεται να αυξήσει την αυτοεκτίμηση που τρέφουμε στον εαυτό μας, οδηγώντας μας σε υψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης!

Μέσα από μια αναλυτική και μεστή αφήγηση, προτάσεις, συμβουλές και αποφθέγματα, ο συγγραφέας μας αποδεικνύει πως για να κατακτήσουμε την ευτυχία και την επιτυχία σε προσωπικό, οικογενειακό, επαγγελματικό επίπεδο πρέπει πρώτα να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Πώς θα γίνει αυτό; Υιοθετώντας ένα θετικό τρόπο σκέψης και αλλάζοντας την εστίαση που έχουμε για συγκεκριμένες καταστάσεις. Αντίθετα, οι αρνητικές σκέψεις, η υποτίμηση του εαυτού μας, ο θυμός, ο εγωκεντρισμός θα επιφέρουν στη ζωή μας την μιζέρια και τη δυστυχία. Ο τρόπος που θα επιλέξουμε να ζήσουμε εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους. Εξάλλου, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας «Είμαστε όλοι ποιητές αφού γράφουμε ζωή». Εσύ τι ζωή προτιμάς να ζήσεις;

 

Έπειτα για να κατορθώσεις την επιτυχία πρέπει να κάνεις μία ενδοσκόπηση, έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σου. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν μπορούσες να εκπληρώσεις τρεις ευχές σου, ποιες θα ήταν αυτές; Αν αύριο έπρεπε να φύγεις από τη ζωή, τι θα ήθελες να κάνεις σήμερα; Για ποιον λόγο ζεις; Ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σου; Αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά τίθενται στο βιβλίο σε μία προσπάθεια του συγγραφέα να κατακτήσεις το «γνώθι σαυτόν».   Εξάλλου η αυτογνωσία θα σε οδηγήσει στην αυτοβελτίωση και την εξέλιξη του εαυτού σου. Και να θυμάσαι: «Είσαι ό,τι λες και ό,τι σκέφτεσαι. Γι’ αυτό πες ό,τι θέλεις να είσαι και σκέψου ό,τι θα ήθελες να γίνεις».

Αλεξοπούλου Βασιλική


ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟΥ:

Νόημα βρίσκει κάποιος στη ζωή μόνο όταν έχει βρει το νόημα της ζωής του. Και το νόημα της ζωής είναι να ακολουθείς τα όνειρά σου.
Η επιτυχία και η ευτυχία είναι επιστήμες. Έχουν νόμους και κανόνες. Όποιος τους ακολουθήσει, μπορεί να πετύχει. Όποιος τους ακολουθήσει μπορεί να ευτυχήσει.
O δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί και πρωτοπόρος στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης Νικόλας Σμυρνάκης καταρρίπτει μύθους, που θέλουν τα αριστουργηματικά αποτελέσματα να συνδέονται με το ταλέντο ή την τύχη, και αποκωδικοποιεί τις μεταβλητές της εξίσωσης επιτυχίας και ευτυχίας.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια διαρκή υπενθύμιση της δύναμης που κρύβει κάθε άνθρωπος μέσα του. Εμπνέει, παρακινεί και ταυτόχρονα μας καθοδηγεί να αναδείξουμε τον ιδανικό μας εαυτό, τον ηγέτη μέσα μας.
Προσφέρει απλές, κατανοητές και διασκεδαστικές τεχνικές και στρατηγικές που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε τον σκοπό της ζωής μας, να επηρεάσουμε το περιβάλλον μας, να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να οδηγηθούμε στην καθολική αλλαγή και ανάπτυξη σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.
Η δική μας πολυπόθητη επιτυχία βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύαμε, περιμέναμε, φανταζόμασταν. Κοντά μας, δίπλα μας, έτοιμη να την ανακαλύψουμε. Αρκεί να απλώσουμε το χέρι μέχρι το «κομοδίνο», εκεί που τόσο καιρό μας «κρυβόταν».

 


Βρείτε το βιβλίο στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.dioptra.gr/Vivlio/559/710/I-epituxia-kruvotan-sto-komodino-mou/