Παρήλθε το δεκαοκτάμηνο που είναι το ανώτερο όριο προφυλάκισης και για τους τελευταίους τέσσερις- Θα παραμείνουν σε καθεστώς αυστηρής φύλαξης
Ελεύθεροι αφέθηκαν πλέον και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, καθώς παρήλθε για όλους το δεκαοκτάμηνο, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Ωστόσο, όλοι θα παραμείνουν σε οίκημα στην Αττική υπό καθεστώς αυστηρότατης φύλαξης, από το φόβο να επιχειρηθεί απαγωγή τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν με έκτακτες ανταποκρίσεις από την Αθήνα την είδηση, φιλοξενώντας και δηλώσεις του συνηγόρου των οκτώ αξιωματικών, Όμηρου Ζέλιου, σύμφωνα με τις οποίες, οι πελάτες του θα παραμείνουν σε σημείο στην Αττική, που θα παραμείνει μυστικό».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα η χορήγηση ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με το οποίο οι οκτώ είχαν έρθει στην Ελλάδα, λίγες μέρες μετά το απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Η απόφαση αυτή συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους, καθώς κρίθηκε με το θεσμό της πιλοτικής δίκης. Συνεπώς, όταν η απόφαση καθαρογραφεί και δημοσιευθεί επισήμως θα του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα- κατ’ αρχήν στον συγκυβερνήτη- και θα μπορεί να ταξιδεύσει οπουδήποτε θελήσει στην Ευρώπη. Ακολούθως, το ίδιο θα γίνει και με τους υπόλοιπους. Αυτή την επισήμανση, ότι δηλαδή, οι οκτώ θα τεθούν υπό καθεστώς πρόσφυγα, κάνουν και στα ρεπορτάζ τους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

protothema.gr