Θέλετε τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι να μυήσετε τα παιδιά σας στον κόσμο της γνώσης και της φαντασίας, αλλά φοβάστε πως θα αρνηθούν στο κάλεσμά σας; Μην στενοχωριέστε, διότι οι εκδόσεις Ψυχογιός πρωτοτυπούν για μία ακόμη φορά με μία αγαπημένη σειρά παιδικών βιβλίων, που έρχεται να προσθέσει στην ήδη ευφάνταστη συλλογή της το βιβλίο «Αρχαίοι Ρωμαίοι, Η ιστορία τους με αυτοκόλλητα».

Στο πέμπτο βιβλίο της σειράς, τους Αρχαίους Ρωμαίους, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να φορέσει το χιτώνα του και να μεταβεί στην αρχαία Ρώμη. Τα παιδιά μέσα από αυτό το φανταστικό ταξίδι θα γνωρίσουν σημαντικά μνημεία, όπως το Κολοσσαίο και τον Μεγάλο Ιππόδρομο. Στο πρώτο μνημείο πρωταγωνιστούσαν οι μονομάχοι που ήταν αναγκασμένοι να αντιπαρατεθούν με διάφορα είδη άγριων ζώων: τίγρεις, ταύρους, λύκους, τσίτα, ιπποπόταμους, ρινόκερους… Οι μαχητές στο τέλος της μάχης αντιμετωπίζονταν σαν ήρωες αν επιβίωναν! Στο δεύτερο μνημείο, τον ξακουστό Ιππόδρομο, λάμβαναν χώρα οι αρματοδρομίες, που ήταν εξίσου εντυπωσιακές και επικίνδυνες.

Οι Ρωμαίοι, βέβαια, δεν ήταν γνωστοί μόνο για τα κτίσματα, αλλά και για την εκπαίδευσή τους, την ενδυμασία, τον πολεμικό εξοπλισμό, τις πολιορκητικές μηχανές και τα συμπόσια! Εσύ ήξερες πως οι Αρχαίοι Ρωμαίοι ξεχώριζαν ως λιχουδιά τους γεμιστούς τυφλοπόντικες, τα μυαλά παγονιού και τα σκουλήκια; Αυτά και άλλα συναρπαστικά θα μάθεις αν βυθιστείς στις σελίδες αυτού του διασκεδαστικού βιβλίου. Μην φοβηθείς να καταπιείς μία χρονοκάψουλα που θα σε μετεφέρει στην αρχαία Ρώμη και να κολλήσεις αυτοκόλλητα που αποδεικνύουν πως όλα όσα έμαθες και είδες είναι αλήθεια!

Έτοιμος/η για εξερεύνηση; Φύγαμε…

Αλεξοπούλου Βασιλική


Βρείτε το βιβλίο στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005425/arxaioi-rwmaioi-h-istoria-toys-me-aytokollhta